Σπιτική μάσκα για λαμπερό δέρμα από κακάο και καφέ!

Νιώθετε ότι το δέρμα σας έχει χάσει τη λάμψη του; Αν σας αρέσει ο καφές και το κακάο, τότε να είστε σίγουρες ότι η επιδερμίδα σας θα δείχνει πιο λαμπερή από ποτέ!

Σπιτική μάσκα για λαμπερό δέρμα από κακάο και καφέ!

Δεν θα τα πιείτε όμως σε ρόφημα, αλλά θα φτιάξετε με αυτά μία σπιτική μάσκα ομορφιάς!

Τι θα χρειαστείτε; 4 κουταλιές σούπας αλεσμένο καφέ εσπρέσο ή κόκκους,
4 κουταλιές σούπας σκόνη κακάο , 8 κουταλιές σούπας γαλακτοκομικό προϊόν, το οποίο μπορεί να είναι πλήρες γάλα, κρέμα γάλακτος, γιαούρτι ή γάλα καρύδας,
2 κουταλιές σούπας μέλι (αν το δέρμα σας είναι ξηρό) ή χυμό λεμονιού (αν το δέρμα σας είναι λιπαρό).

Σε περίπτωση που έχετε κόκκους καφέ σπίτι, θα πρέπει προηγουμένως να τους αλέσετε για να αποφύγετε γρατζουνιές στο πρόσωπό σας. Στην συνέχεια ανακατέψτε τον καφέ και το κακάο σε ένα μπολ. Προσθέστε το γαλακτοκομικό προϊόν και ανακατέψτε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λιγότερο γαλακτοκομικά αν θέλετε ένα πιο παχύρευστο μίγμα. Προσθέστε το μέλι.

Αφού πλύνετε καλά το πρόσωπό σας με σαπούνι, απλώστε την μάσκα ομοιόμορφα και αφήστε την να ξεραθεί. Στην συνέχεια, βρέξτε μια πετσέτα και πιέστε την στο πρόσωπό σας για να χαλαρώσει η μάσκα και έπειτα ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Αν έχετε ευαίσθητο δέρμα, θα πρέπει να αποφεύγετε το τρίψιμο διότι τα κατακάθια του καφέ ενδέχεται να προκαλέσουν γρατζουνιές.

Το αποτέλεσμα θα σας καταπλήξει! Βέβαια σε κάθε περίπτωση προτού κάνετε την μάσκα θα πρέπει να συμβουλευτείτε δερματολόγο, ειδικά αν έχετε δέρμα με ακμή.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved