Όλα όσα πρέπει να προσέχεις το καλοκαίρι αν έχεις ξανθά μαλλιά

Όλα τα μυστικά για να μην ταλαιπωρούνται περισσότερο τα μαλλιά σου από τη ζέστη και τη θάλασσα.

Όλα όσα πρέπει να προσέχεις το καλοκαίρι αν έχεις ξανθά μαλλιά

Καλοκαιράκι, καιρός για θάλασσα, μπάνια και πολλές ξέγνοιαστες στιγμές!

Τι γίνεται όμως όταν θέλουμε να απολαμβάνουμε τις διακοπές μας ενώ παράλληλα θέλουμε να προσέχουμε και την εξωτερική μας εμφάνιση;

Ο ήλιος και η θάλασσα ταλαιπωρούν το δέρμα και τα μαλλιά μας. Πόσο μάλλον όταν έχουμε ξανθά μαλλιά! Ξεκάθαρα είναι το αγαπημένο χρώμα του καλοκαιριού- όμως χρειαζόμαστε όλο και περισσότερες συμβουλές για να τα διατηρήσουμε σε μια υγιή κατάσταση!

Αυτό που πρέπει να προσέχεις πολύ όμως είναι η ποιότητα της τρίχας των μαλλιών σου, γιατί τα ξανθά μαλλιά ειναι πάντα πιο ευαίσθητα σε σχέση με αλλά χρώματα.

Τι πρέπει να προσέχεις;

Μιας και μιλάμε για καλοκαίρι αυτό που μας έρχεται αμέσως στο μυαλό, είναι ο ήλιος και η θάλασσα, που για τα μαλλιά μας σημαίνει extra ταλαιπωρία και αφυδάτωση. Να θυμάσαι πως το χλώριο της πισίνας αλλοιώνει το χρώμα. Γι' αυτό θα πρέπει να μην ξεχνάς ποτέ την αντηλιακή προστασία των μαλλιών σου όπου κι αν βρίσκεσαι. Ένα δεύτερο tip για την προστασία της τρίχας σου, είναι ο τρόπος που χρησιμοποιείς τα προϊόντα styling. Για παράδειγμα η ισιωτική πρέσα είναι ένα εργαλείο που καλό θα είναι να αποφύγεις την περίοδο του καλοκαίριου ή έστω να την ελαττώσεις όσο μπορείς.

Ποια είναι η σωστή αντιμετώπιση των εύθραυστων ξανθών μαλλιών;

Όπως είπαμε και παραπάνω, χρησιμοποιούμε πάντα αντηλιακά προϊόντα και σπρέι ενυδάτωσης με προστασία UV !Περιορίζουμε το styling σταματώντας να ισιώνουμε τα μαλλιά μας χωρίς λόγο, άλλωστε το beach wave είναι ένα από τα πιο must look του καλοκαιριού.

Οι θεραπείες είναι πάντα αναγκαίες για τα αφυδατωμένα μαλλιά μας. Μη το ξεχνάς ποτέ. Βάλε μάσκα στα μαλλιά σου ή επισκέψου τον κομμωτή σου, προκειμένου να σου παρέχει μια πιο δυνατή προστασία για τα δικά σου μαλλιά (που σίγουρα τώρα το καλοκαίρι ταλαιπωρούνται περισσότερο).

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved