Να τιμωρούνται εκ νόμου οι γονείς που εκθέτουν τα παιδιά τους στον ήλιο!

Τουλάχιστον αυτό ζητούν χιλιάδες ακτιβιστές ανά τον κόσμο, ειδικά τώρα που οι θερμοκρασίες του πλανήτη έχουν πάρει την ανηφόρα σε κάθε γωνιά της γης!

Να τιμωρούνται εκ νόμου οι γονείς που εκθέτουν τα παιδιά τους στον ήλιο!

Όπως υποστηρίζουν, οι γονείς των παιδιών που παθαίνουν εγκαύματα από τον ήλιο θα πρέπει να τιμωρούνται από αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες για εγκληματική αμέλεια εις βάρος των τέκνων τους.

Οι ακτιβιστές επιμένουν ότι οι γονείς αυτοί απλά αδιαφορούν για τα παιδιά τους όταν αυτά καταλήγουν σε νοσοκομείο επειδή κάηκαν από τον ήλιο.

Οργανώσεις για την καταπολέμηση του καρκίνου του δέρματος θεωρούν απαράδεκτη τέτοιου είδους κακομεταχείριση των παιδιών από τους γονείς τους και γι' αυτό επιμένουν πως πρέπει αυτοί οι ανεύθυνοι γονείς να καταγγέλλονται αμέσως σε αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες.

Το πρόβλημα πλέον είναι πολύ έντονο καθώς όλο και περισσότερο αυξάνεται η θερμοκρασία της γης, άρα η ηλιακή ακτινοβολία είναι πολύ πιο βλαβερή και έντονη. Μάλιστα, γιατροί σε δημόσια νοσοκομεία, καταγγέλλουν καθημερινά εκατοντάδες περιστατικά με παιδιά που καίγονται σοβαρά από τον ήλιο, ακόμα και μωρά που είναι μόλις τεσσάρων εβδομάδων.

Οι ειδικοί, για ακόμα μία φορά προειδοποιούν πως η μη προστασία των παιδιών και η συνεχής έκθεσή τους στον ήλιο, μπορεί να αποβούν μοιραίες για εκείνα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved