Οι Έλληνες γονείς θέλουν τα παιδιά τους γιατρούς! Τι αποκαλύπτει έρευνα!

«Τι θα γίνεις Γιωργάκη όταν μεγαλώσεις;» είναι το συχνότερο ερώτημα που κάνουν οι θείοι και οι θείες στα παιδιά μας τα οποία μπορεί να απαντήσουν τα πιο απίθανα πράγματα.

Οι Έλληνες γονείς θέλουν τα παιδιά τους γιατρούς! Τι αποκαλύπτει έρευνα!


Σύμφωνα με έρευνα, όμως που δημοσιεύτηκε πρόσφατα από την εταιρία ΗΡ, οι Έλληνες γονείς μόνο απίθανα πράγματα δεν απαντούν σε ανάλογη ερώτηση τύπου «Τι θα γίνει ο Γιωργάκης όταν μεγαλώσει;».

Η ιατρική είναι ένας χώρος που οι γονείς πιστεύουν πως θα τους χαρίσει τα προς το ζην, φήμη και επιτυχία, γι' αυτό και σε ποσοστό 15% απάντησαν πως οι γιοι τους και οι κόρες τους θέλουν να γίνουν γιατροί.
Η επιστήμη επίσης σε κάθε έκφανσή της φαίνεται να έχει πείσει τους γονείς κατά ποσοστό 15% ότι πρέπει να αποτελέσει τον επαγγελματικό προορισμό των παιδιών τους ενώ μόλις το 9% των γονιών ονειρεύονται το παιδί τους να αποκτήσει τη δική του επιχείρηση.

Ένα άλλο 9% πιστεύει πως ο προορισμός του παιδιού του είναι να γίνει μηχανικός, μόλις το 5% ονειρεύεται να το δει αρχιτέκτονα ενώ το 4% των γονιών επιθυμούν τα παιδιά τους να γίνουν δικηγόροι. Τέλος, το 2% εύχεται το παιδί του να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία ενώ ένα ακόμα 2% θα ήθελε να το δει πάνω σε θεατρική σκηνή ή σε τηλεοπτική σειρά ως ηθοποιό...

Σε όλα τα παραπάνω πάντως, κοινός στόχος όλων των γονιών είναι τα παιδιά τους να μορφωθούν και να αποκτήσουν πανεπιστημιακές γνώσεις γιατί ακόμα και εκείνοι που θέλουν να δουν τα παιδιά τους επιχειρηματίες, ξέρουν ότι για να επιτύχουν θα πρέπει να βγάλουν τουλάχιστον μία οικονομική σχολή ώστε να διαχειρίζονται σωστά τα οικονομικά της επιχείρησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην έρευνα που έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο, έλαβαν μέρος 150 άτομα που έδωσαν και τις παραπάνω απαντήσεις.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved