Λεκτική Απραξία - Ενας χρήσιμος οδηγός στα χέρια των γονέων

Επιτέλους, ένας χρήσιμος οδηγός γονέων για την κατανόηση και θεραπεία της παιδικής Λεκτικής Απραξίας, ήρθε στα ράφια των βιβλιοπωλείων.

Λεκτική Απραξία - Ενας χρήσιμος οδηγός στα χέρια των γονέων

Το βιβλίο «Speaking of Apraxia: A Parents' Guide to Childhood Apraxia of Speech», έχει γραφτεί από γονιό ο οποίος περνάει τη ζωή του με παιδί που αντιμετωπίζει τη συγκεκριμένη νευρολογικού χαρακτήρα ασθένεια και προσφέρει ελπίδα αλλά και πρακτικές συμβουλές σε γονείς παιδιών ή εφήβων με το ίδιο πρόβλημα.

Στο βιβλίο γίνεται σαφές πως η Λεκτική Απραξία μπορεί να παρουσιαστεί μόνη της σε ένα παιδί ή να συνοδεύεται και από άλλες δυσκολίες μαθησιακού χαρακτήρα, σύνδρομο Down ή αυτισμό.

Οι γονείς και οι ειδικοί θα εκτιμήσουν τις καθαρές εξηγήσεις του συγγραφέα ο οποίος αναφέρεται στα στάδια που περνά μία οικογένεια από την ημέρα που γίνεται η διάγνωση της Λεκτικής Απραξίας σε ένα παιδί, το διάστημα που μεσολαβεί για την κατανόηση και αντιμετώπιση του προβλήματος με τη βοήθεια λογοθεραπευτών, μέχρι τον αποκλεισμό άλλων λεκτικών δυσκολιών του ώστε να βρεθεί ο σωστός τρόπος για τη μόρφωση και την εκπαίδευσή του.

«Βοηθώντας το παιδί», «Ειδική εκπαίδευση», «Αντιμετωπίζοντας συναισθήματα και την οικογενειακή ζωή» και «Πληροφορίες για την ασφάλεια, τις παιδικές κατασκηνώσεις και τα ειδικά προγράμματα» είναι μόνο μερικά από τα πολύ ενδιαφέροντα κεφάλαια που περιλαμβάνει το βιβλίο το οποίο επιχειρεί να δώσει στους γονείς τρόπους για να αντιμετωπίσουν ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved