«Ημέρα Συγχώρεσης της Μαμάς και του Μπαμπά»: Όλοι κάνουν λάθη, ακόμα και οι γονείς

Υπάρχει κάποιος στον κόσμο που δεν έχει κάνει κανένα λάθος;

«Ημέρα Συγχώρεσης της Μαμάς και του Μπαμπά»: Όλοι κάνουν λάθη, ακόμα και οι γονείς

Φυσικά και όχι και από αυτόν τον κανόνα δεν εξαιρούνται ούτε οι γονείς. Η 18η Μαρτίου έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται ως η ημέρα που συγχωρούμε τη μαμά και τον μπαμπά, τους γονείς μας, για τα λάθη που έχουν κάνει.

Η «Ημέρα Συγχώρεσης της Μαμάς και του Μπαμπά» έχει καθιερωθεί από τους Thomas & Ruth Roy. Μπορεί οι γονείς μας να είναι οι καλύτεροι γονείς του κόσμου αλλά δεν είναι τέλειοι. Η γονική μέριμνα είναι το πιο δύσκολο έργο και μερικές φορές οι γονείς θα έχουν κάνει λάθη με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Αλλά αυτό δεν μας εμποδίζει να τους αγαπάμε ούτε να τους συγχωρούμε τις ατέλειές τους.

Είστε ένας τέλειος γονέας;

Η πραγματικότητα μπορεί να είναι επώδυνη. Η συνειδητοποίηση ότι δεν υπάρχει τέλειος γονέας, ότι κανείς δεν είχε τέλειους γονείς, ότι δεν πρόκειται να είστε ο τέλειος γονέας και ότι, ανεξάρτητα από το τι κάνετε θα έρθει κάποια στιγμή που τα παιδιά σας θα σας «κατηγορήσουν» για αποφάσεις που έχετε πάρει ή για επιλογές που έχετε κάνει. Όλο αυτό είναι μέρος της διαδικασίας ωρίμανσης.

Η γονική μέριμνα δεν είναι εύκολη. Χρησιμοποιούμε τα εργαλεία και τις δεξιότητες που έχουμε, όπως και οι γονείς μας. Μας επιτρέπετε να αποτύχουμε κατά καιρούς, όπως και στους γονείς μας.

Αυτή η συνειδητοποίηση μπορεί να μας οδηγήσει στη συγχώρεση. Μερικές φορές υπάρχουν πολλά που θα πρέπει να συγχωρέσετε και η «ζημιά» που έχετε υποστεί είναι πολύ βαθιά. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να κουβαλάτε εφ’ όρου ζωής αυτή την «αποσκευή» γιατί μπορεί να βλάψει τις τρέχουσες και μελλοντικές σχέσεις σας.

Πώς να γιορτάσετε την Ημέρα

Ο καλύτερος τρόπος για να γιορτάσετε την Ημέρα Συγχώρεσης είναι ακριβώς το να συγχωρήσετε τους γονείς σας για τα λάθη τους στο παρελθόν. Είναι σημαντικό για κάθε παιδί να καταλάβει ότι οι γονείς κάνουν πράγματα από αγάπη και ότι θα κάνουν και λάθη.

Αξιολογήστε τα συναισθήματά σας. Αξιολογήστε τις προσδοκίες που είχατε από τους γονείς σας και σκεφτείτε τι έμαθαν εκείνοι από τους δικούς τους γονείς και μήπως οι πράξεις τους ήταν το αποτέλεσμα του τι θεωρούνταν σωστό στην εποχή τους.

Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να ειπωθούν σήμερα που θα βοηθήσουν τη σχέση σας; Εάν ναι, πείτε τα τους. Εάν δυσκολεύεστε να τα εκφράσετε μπορείτε να τους τα γράψετε σε μια επιστολή. Δεν χρειάζεται να τους τη στείλετε αμέσως. Ξαναδιαβάστε τη λίγες ημέρες μετά και δείτε εάν εξακολουθείτε να αισθάνεστε με τον ίδιο τρόπο.

Εξετάστε τη σχέση που έχετε εσείς με τα παιδιά σας. Πιστεύετε ότι θα λάβετε μια παρόμοια επιστολή κάποια μέρα; Αν ναι, ξεκινήστε τώρα αλλάζοντας τι πρέπει να διορθωθεί.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved