Οι διαφορές ανάμεσα στο κρυολόγημα ενός μπαμπά και μιας μαμάς! Θα ταυτιστείτε!

Και όμως θα συμφωνήσετε μαζί μας! Αλλιώς περνάει ένα απλό κρυολόγημα ο μπαμπάς και αλλιώς η μαμά! Γιατί; Επειδή είναι άνδρας φυσικά!

Οι διαφορές ανάμεσα στο κρυολόγημα ενός μπαμπά και μιας μαμάς! Θα ταυτιστείτε!

Αν ψάξετε στο λεξικό τι είναι το κρυολόγημα, θα δείτε ότι είναι μια εξαιρετικά μεταδοτική νόσος του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος, η οποία προσβάλλει κυρίως τη μύτη. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν βήχα, πονόλαιμο, ρινική καταρροή (ρινόρροια) και πυρετό. Δεν υπάρχει θεραπεία για το κοινό κρυολόγημα, παρά μόνο για την καταπολέμηση των συμπτωμάτων του. Πρόκειται για την πιο συχνή μεταδοτική νόσο στον άνθρωπο. Οι ενήλικες εμφανίζουν 2-3 κρυολογήματα το χρόνο, ενώ τα παιδιά από 6 έως 12. Πρόκειται για μια λοίμωξη που ταλαιπωρεί την ανθρωπότητα από την αρχαιότητα.

Πώς όμως περνά το κρυολόγημα μια μαμά και πώς ένας μπαμπάς; Διαφέρει; Ω, ναι... διαφέρει και μάλιστα πολύ!

Κρυολόγημα μπαμπά 1η μέρα:

Μόλις ξυπνήσει ανακοινώνει στη σύζυγό του ότι κρύωσε. Όταν τον ρωτά η γυναίκα του πώς το κατάλαβε, εκείνος απαντά: «Έχω μπούκωμα, πονόλαιμο, το κεφάλι μου πονάει, νομίζω ότι έχω και πυρετό... Ευτυχώς είναι Κυριακή και θα μπορέσω να ξεκουραστώ!».

Κρυολόγημα μαμάς 1η μέρα:

Ξυπνά και νιώθει μια ενόχληση στο λαιμό της. Πηγαίνει στην κουζίνα φτιάχνει ένα ζεστό τσάι, τρώει λίγο μέλι και συνεχίζει τη μέρα της χωρίς να συμβαίνει τίποτε και χωρίς να το πει σε κανέναν.

Κρυολόγημα μπαμπά 2η μέρα:

Ανακοινώνει και επίσημα ότι είχε δίκιο και πως τελικά έχει αρπάξει ένα γερό κρυολόγημα. Ζητά από τη γυναίκα του να πάει να αγοράσει αποφρακτικά μύτης, αντιπυρετικά, σιρόπι για τον βήχα, βάζει θερμόμετρο ανά μία ώρα και παραπονιέται κάθε λίγο και λιγάκι λέγοντας: «Ωχ, το κορμί μου πονάει ολόκληρο», «Τα κόκαλά μου πονάνε... υποφέρω», «Δεν με καταλαβαίνει κανείς σε αυτό το σπίτι;».

Κρυολόγημα μαμάς 2η μέρα:

Αφού ετοιμάσει τα παιδιά, βάλει το κολατσιό στην τσάντα και τα πάει στο σχολείο, νιώθει ότι το κρυολόγημα ίσως είναι πιο σοβαρό απ'ο,τι υπολόγιζε. Φυσά τη μύτη της στο χαρτομάντιλο και συνεχίζει το πρόγραμμά της.

kriologima mamas kai mpampa

Κρυολόγημα μπαμπά 3η μέρα:

Δεν μπορεί να σηκωθεί από το κρεβάτι γιατί αυτή η «άτιμη» η ίωση ήταν ύπουλη τελικά. Ο λαιμός του πονάει και καίγεται κάθε φορά που καταπίνει, διαμαρτύρεται που η γυναίκα του δεν του δίνει την απαραίτητη σημασία ενώ κάνει δουλειές στο σπίτι και της ζητά τα φάρμακά του (δεν έχει τη δύναμη ούτε καν να σηκωθεί να τα πάρει μόνος του) και μια ζεστή κοτόσουπα για να συνέλθει.

Κρυολόγημα μαμάς 3η μέρα:

Ξυπνά και νιώθει το λαιμό της χειρότερα από την προηγούμενη ημέρα, παίρνει ένα αντιπυρετικό γιατί αισθάνεται ότι είναι ζεστή, πίνει το τσάι της και αρχίζει τις δουλειές στο σπίτι. Σκούπα, ξεσκόνισμα, σφουγγαρίστρα, πλύσιμο ρούχων, άπλωμα ρούχων, σιδέρωμα.

Κρυολόγημα μπαμπά 4η μέρα:

Αφού επέζησε το βράδυ και αφού διαμαρτυρηθεί -από τη στιγμή που θα ανοίξει τα μάτια του- ότι δεν κοιμήθηκε τη νύχτα, θα περάσει ακόμη ένα 24ωρο στο κρεβάτι του, χωρίς να σηκωθεί και χωρίς να ασχοληθεί καθόλου με τα παιδιά για να μην τα κολλήσει. Η 4η μέρα θα περάσει ζητώντας πολλά υγρά για να μην αφυδατωθεί και ζεστές σούπες...

Κρυολόγημα μαμάς 4η μέρα:

Αφού δυσκολεύτηκε να κοιμηθεί όλο το βράδυ από τον σύζυγό της που ροχάλιζε όλο το βράδυ, χωρίς να του πει ότι είναι άρρωστη, θα συνεχίσει τη μέρα της χωρίς να ενοχλήσει κανέναν και κάνοντας τα πάντα όπως και τις προηγούμενες ημέρες.

Κρυολόγημα μπαμπά 5η μέρα:

Ξυπνά για ακόμη μια φορά στην προσωπική του κόλαση και επιτέλους έχει αρχίσει να νιώθει κάπως καλύτερα. Το κεφάλι του δεν πονάει και ο λαιμός του είναι σε καλύτερη κατάσταση. Η μύτη του ωστόσο τρέχει αρκετά, οπότε είναι καλύτερα να μείνει για μια ακόμη μέρα στο κρεβάτι για να μην του «γυρίσει». Μετά από μια εβδομάδα σχεδόν στο κρεβάτι με το ένα πόδι στον τάφο, νιώθει αδύναμος και κουρασμένος.

Κρυολόγημα μαμάς 5η μέρα:

Επιτέλους ξυπνά και νιώθει ότι αναρρώνει. Έχει ενθουσιαστεί που έχει και πάλι την ενέργειά της και το μόνο που έχει να αντιμετωπίσει πια είναι μόνο η καταρροή της.

Κρυολόγημα μπαμπά 6η μέρα:

Αποφασίζει (ενώ η γυναίκα του διαφωνεί) να επιστρέψει στη δουλειά απλά για τη μισή ημέρα και θα γυρίσει πίσω την ώρα του μεσημεριανού. Ζητά κοτόσουπα και αφού επιστρέψει στο σπίτι περνά την ώρα του στον καναπέ παίζοντας με το κινητό του.

Κρυολόγημα μαμάς 6η μέρα:

Είναι τελείως καλά. Αφού περάσει το πρωινό της φροντίζοντας την οικογένεια, αποφασίζει να κάνει κάτι για τον εαυτό της το απόγευμα, πηγαίνοντας κομμωτήριο ή να φτιάξει τα νύχια της. Εξάλλου μετά από μια εβδομάδα κρυολογήματος το δικαιούται.

Κρυολόγημα μπαμπά 7η μέρα:

Αν και το κρύωμα δεν έχει φύγει τελείως από το κορμί του, πιστεύει ότι είναι λίγο καλύτερα και ότι έχει μπροστά του ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο να ξεκουραστεί και να χαλαρώσει πριν επιστρέψει και πάλι στη δουλειά τη Δευτέρα.

Κρυολόγημα μαμάς 7η μέρα:

Επιτέλους Σαββατοκύριακο! Αν και ήταν μια δύσκολη εβδομάδα, με πονόλαιμο, πονοκέφαλο και καταρροή, έχει ακόμη πολλά να κάνει, δεν θα την εμποδίσει ένα απλό κρυολογηματάκι!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved