Το πιο σημαντικό μάθημα ζωής το έδωσε στην κόρη της αυτή η μαμά (video)

Ένα πολύτιμο μάθημα -και- για όλους τους γονείς.

Το πιο σημαντικό μάθημα ζωής το έδωσε στην κόρη της αυτή η μαμά (video)

Η Achara Poonsawat ή Nin έχασε τον μπαμπά της όταν ήταν πολύ μικρή. Μεγάλωσε με τη μητέρα της που ήταν για εκείνη πρότυπο και μέντορας της.

Ο καθημερινός αγώνας για επιβίωση έδωσαν στη μικρή πολύτιμα μαθήματα που τη βοήθησαν αργότερα στην ενήλικη ζωή της. «Εκπαιδεύτηκε» έτσι ώστε να μην εγκαταλείπει την προσπάθεια στις πρώτες δυσκολίες και να αναζητά λύσεις. Γιατί πάντα υπάρχουν.

Η μητέρα της Nin, δεν κατάφερε να σπουδάσει. Συντηρούσε τον εαυτό της και την κόρη της, πουλώντας φρέσκα φρούτα στην επαρχία Petchburi από την αυγή μέχρι το σούρουπο.

Προσπάθησε να διδάξει στην Nin να παρατηρεί, να αναλύει, να δοκιμάζει και να αντιμετωπίζει τα προβλήματα με θάρρος. Την ενθάρρυνε να αναζητά μόνη της τρόπους για να ξεπερνά τα εμπόδια έτσι ώστε όταν θα έμενε μόνη της στη ζωή να μπορούσε να επιβιώσει.

Σε ηλικία επτά ετών η Nin, που έβλεπε τους συνομηλίκους της να τρώνε παγωτό χωρίς η ίδια να μπορεί να αγοράσει, με την παρότρυνση της μαμάς της ξεκίνησε να πουλάει το δικό της παγωτό- ανανά. Ακόμα και όταν η πρώτη μέρα ήταν απογοητευτική, επέμενε, και κατάφερε να βγάζει χρήματα από το χειροποίητο παγωτό της.

H Nin σήμερα είναι καθηγήτρια και διδάσκει σε παιδιά. Είμαστε σίγουροι ότι μπορεί να τους διδάξει σημαντικά μαθήματα ζωής.

Δείτε το εξαιρετικό βίντεο.

Διαβάστε επίσης

Ένα μάθημα ζωής από πατέρα σε γιο που συγκινεί! (βίντεο)
«Ένα συγκλονιστικό γράμμα για ένα ιδιαίτερο παιδί. Ένα μάθημα ζωής για όλους μας!»

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved