Εφτά πράγματα που μπορείτε να κάνετε ανήμερα των Χριστουγέννων

Ανήμερα των Χριστουγέννων! Μικροί, μεγάλοι περιμέναμε αυτή τη μέρα!

Εφτά πράγματα που μπορείτε να κάνετε ανήμερα των Χριστουγέννων

Από τις ωραιότερες – για να μην πούμε η ωραιότερη – μέρα του χρόνου. Είτε με ήλιο είτε με κρύο, ηλιόλουστα ή χιονισμένα, τα Χριστούγεννα, είναι λατρεμένα! Είναι η μέρα Αγάπης. Είναι η γιορτή των παιδιών, είναι, όμως, και των μεγάλων. Βόλτες, διασκέδαση, φαγητό (πολύ φαγητό), γλυκά (πολλά γλυκά), φίλοι, συγγενείς, δώρα. Απ’ όλα έχουν τα Χριστούγεννα.

Φτιάξε, λοιπόν, το πρόγραμμά σου για ανήμερα των Χριστουγέννων. Κι εμείς σου δίνουμε, παρακάτω κάποια extra tips, για να γίνει η μέρα αυτή η ωραιότερη.

Ξεκίνα τη μέρα σου με χαμόγελο. Φόρα τα καλά σου, πηγαίνετε οικογενειακώς στην εκκλησία.

Απόφευγε τη γκρίνια, τις φωνές. Μέρα, που είναι η σημερινή, άσε και κάτι να πέφτει κάτω.

Η μέρα είναι καλή, αν δεν έχεις να μαγειρέψεις για το γιορτινό τραπέζι, μην κλείνεσαι μέσα. Βγείτε οικογενειακώς μία βόλτα πριν το φαγητό.

Τραβήξτε φωτογραφίες. Με τα παιδιά, με το σύζυγο, με τους παππούδες, με φίλους. Είναι στιγμές, που φεύγουν και δεν ξαναγυρίζουν. Γι’ αυτό, όσο περισσότερο μπορούμε, να τις «αιχμαλωτίζουμε» με ένα κλικ!

Σήμερα, τρώμε χωρίς τύψεις. Το απαιτεί η μέρα, έτσι;

Το βράδυ των Χριστουγέννων, αν παραμείνετε στο σπίτι, μη μείνετε μόνοι. Καλέστε φίλους με παιδιά. Παίξτε όλοι μαζί, μικροί μεγάλοι επιτραπέζια ή οτιδήποτε άλλο, που θα τα απολαύσουν τα μικρά σας και θα το θυμούνται μεγαλώνοντας ως μία γλυκιά ανάμνηση.

Χορέψετε, γελάστε, δώστε σφιχτές αγκαλιές στα παιδιά σας, στο σύζυγό σας, στους γονείς. Χαρίστε απλόχερα χαμόγελα. Ναι, πρέπει να το κάνουμε κάθε μέρα, αλλά σήμερα, είναι Χριστούγεννα, και τα χαμόγελα δεν πρέπει να λείπουν!

Διαβάστε επίσης

Ο απόλυτος χριστουγεννιάτικος προορισμός: 11 μαγικά πάρκα σε όλη την Ελλάδα

Χριστούγεννα: Οι οικογενειακές παραδόσεις που μεγαλώσαμε και θα λατρέψουν τα παιδιά μας

Χριστούγεννα με τα παιδιά στο σπίτι: Συμβουλές για ήρεμες και χαρούμενες γιορτές

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved