Γιορτές με τα πεθερικά. Πώς μπορείτε να τις περάσετε... ανώδυνα

Οι σχέσεις με τα πεθερικά, δεν είναι όλες ρόδινες. Υπάρχουν οι ζεστές σχέσεις και υπάρχουν και οι σχέσεις εκείνες, που θυμίζουν… εμπόλεμη ζώνη!

Γιορτές με τα πεθερικά. Πώς μπορείτε να τις περάσετε... ανώδυνα

«Χριστούγεννα με τα πεθερικά». Θα μπορούσε να ήταν και τίτλος κωμωδίας. Κι, έτσι, θα πρέπει να δείτε τη σκέψη ότι τις Γιορτές, θα τις περάσετε με τα πεθερικά σας. Ή ότι θα τους φιλοξενήσετε στο σπίτι. Να το δείτε χαλαρά, προκειμένου να περάσετε ήρεμες τις Γιορτές. Εξάλλου, τα Χριστούγεννα είναι μέρα Αγάπης και σε περίπτωση που βρίσκεστε σε κόντρα ή δεν έχετε και τις καλύτερες σχέσεις με την πεθερά ή τον πεθερό σας, θα πρέπει να αφήσετε τις διαφορές στην άκρη.

Παρακάτω, σας έχουμε τρόπους για να περάσετε τις Γιορτές με τα πεθερικά, όσο πιο… ανώδυνα!

Μην ξεχνάτε ότι «Γιορτές είναι θα περάσουν»

Τα πεθερικά δεν ήρθαν για να μείνουν, αλλά για λίγο. Οπότε, γι’ αυτό το σύντομο διάστημα μπορείτε να κάνετε υπομονή και να δώσετε τόπο στην οργή, αν χρειαστεί. Εξάλλου, δεν το κάνετε μόνο για εσάς, αλλά και για τα παιδιά σας και το σύζυγό σας, αφού δεν θέλετε να χαλάσετε το γιορτινό κλίμα.

Εξηγηθείτε για να μην παρεξηγηθείτε

Το «εξηγούμαι, για να μην παρεξηγούμαι» σε αυτή την περίπτωση ταιριάζει γάντι. Εξ’ αρχής, θέστε όρια. Αν φιλοξενείτε τα πεθερικά στο σπίτι σας, είναι εύκολο να θέσετε τους δικούς σας κανόνες. Για παράδειγμα, επειδή στην κουζίνα γίνονται και οι μεγάλες παρεξηγήσεις, φροντίστε να ξέρετε από την αρχή τι τρώνε και τι όχι τα πεθερικά, φτιάξτε ένα μενού κι εξηγείστε ότι θα το αναλάβετε εσείς όλο το διάστημα που θα τους φιλοξενείτε. Βέβαια, αν η πεθερά σας θέλει να φτιάξει κάτι για το γιορτινό τραπέζι, εννοείται ότι το δέχεστε, διότι μην ξεχνάμε ότι οι συνταγές της γιαγιάς αποτελούν γλυκές αναμνήσεις για τα παιδιά και δεν θα πρέπει να τις στερήσετε, επειδή εσείς δεν έχετε καλές σχέσεις.

pappoydes



Δείξτε στο παιδί σας το καλό παράδειγμα

Η περίοδος των Χριστουγέννων είναι μέρες Αγάπης και πρώτοι εσείς οι μεγάλοι θα πρέπει να δώσετε το καλό παράδειγμα στους μικρούς. Γι’ αυτό να αποφεύγετε να μπαίνετε σε προστριβές ή σε συζητήσεις, που μπορεί να οδηγηθούν σε μία διαφωνία, ακόμη και σύγκρουση. Σε καμία περίπτωση τα παιδιά, δεν θα πρέπει να γίνουν μάρτυρες σε μία τέτοια δυσάρεστη κατάσταση. Αν, λοιπόν, βρεθείτε σε μία τέτοια στιγμή, πάρτε βαθιά ανάσα ή πηγαίνετε στο άλλο δωμάτιο, να ηρεμήσετε.

Αφήστε κάτι να πέσει κάτω

Έχοντας, πάντα στο μυαλό σας, ότι είναι κάτι πρόσκαιρο, αφήστε και κάτι να πέσει κάτω. Μην καταπιάνεστε με ο, τι ακούσετε. Καμιά φορά, κάντε και την… κουφή. Εξάλλου, τις όποιες διαφορές σας, δεν πρόκειται να τις επιλύσετε, χριστουγεννιάτικα.

Πηγαίνετε βόλτες

Τα Χριστούγεννα έχετε πολλές επιλογές για να βγείτε έξω και να περάσετε υπέροχα. Βγείτε, λοιπόν, όλοι έξω και απολαύστε τη βόλτα σας. Θα περάσετε όλοι καλά και το κυριότερο; Δεν θα μένετε στο σπίτι, όπου αυξάνονται οι πιθανότητες να έρθετε σε κάποια προστριβή.

Αφήστε το σύζυγό σας να το χειριστεί

Αν, πάλι, δείτε ότι η κατάσταση είναι τεταμένη, αφήστε το σύζυγό σας, να την χειριστεί. Εξάλλου, είναι η οικογένεια του και εκείνος ξέρει καλύτερα πώς να το χειριστεί. Επίσης, καλύτερα να πει κάτι ο γιος, παρά η νύφη, που εύκολα μπορεί να παρεξηγηθεί.

Υ. Γ. Τα περισσότερα από τα παραπάνω, ισχύουν αν τα πεθερικά είναι οι γονείς της γυναίκας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved