Έχετε παιδιά στην εφηβεία; Ιδού 5 πράγματα που μπορείτε να κάνετε μαζί τα Χριστούγεννα

Αν έχετε παιδιά στην εφηβεία, σας έχουμε 5 δραστηριότητες, που μπορείτε να κάνετε μαζί, στις διακοπές των Χριστουγέννων.

Έχετε παιδιά στην εφηβεία; Ιδού 5 πράγματα που μπορείτε να κάνετε μαζί τα Χριστούγεννα

Οι διακοπές των Χριστουγέννων είναι η καλύτερη ευκαιρία, για να περάσετε αρκετό χρόνο με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Και είναι και η καλύτερη ευκαιρία, για να αναπληρώσετε χρόνο με τα παιδιά σας, μιας και τα σχολεία είναι κλειστά.

Είτε τα παιδιά είναι μικρά, είτε βρίσκονται στην εφηβεία, υπάρχουν πολλά πράγματα, που μπορείτε να κάνετε μαζί και να περάσετε απίθανα. Και αξέχαστα. Και μπορεί τα μεγάλα παιδιά να έχουν φίλους και να βγαίνουν με εκείνους, όμως, πάντα υπάρχει χρόνος για τους γονείς και μάλιστα, πολύτιμος.

Σας έχουμε, λοιπόν, ιδέες για το τι μπορείτε να κάνετε στις διακοπές των Χριστουγέννων, με τα έφηβα παιδιά σας.

Φτιάξτε ποπ κορν, φορέστε τις πιτζάμες σας, πάρτε κουβερτούλα, και βάλτε να δείτε μαζί μια χριστουγεννιάτικη ταινία. Κατά προτίμηση, μία αγαπημένη ταινία του παιδιού σας, που θα του φέρει αναμνήσεις. Η καλύτερη επιλογή – αν και την έχουμε δει όλοι πολλές φορές, αλλά πάντα γελάμε – είναι το «Μόνος στο σπίτι».

pop corn



Βγάλτε φωτογραφίες. Ποζάρετε στο φακό του παιδιού σας, πάρτε αστείες πόζες, κάντε γκριμάτσες και μην γκρινιάξετε, αν σας «ανεβάσει» στα social media. Αυτές οι στιγμές είναι μοναδικές και δεν έρχονται ξανά.

Κάντε μία καλή πράξη. Τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή της αγάπης και της προσφοράς. Αγοράστε τρόφιμα με τα παιδιά σας και προσφέρετε τα είτε στην Ενορία σας, είτε σε κάποιο σύλλογο. Αγοράστε δώρα και προσφέρετε τα σε συλλόγους και οργανώσεις για παιδιά!

Φτιάξτε με την έφηβη κόρη σας χριστουγεννιάτικα γλυκά. Εκτός από τα παραδοσιακά γλυκά, μπορείτε να κατεβάστε συνταγές, να μπείτε στην κουζίνα και να πειραματιστείτε μαζί. Είναι μία διαδικασία, που θα την απολαύσετε και οι δύο.

Πηγαίνετε για σκι. Αν αυτό γίνεται, μπορείτε να κάνετε μία σύντομη εξόρμηση, στο βουνό για σκι. Ζήστε την «περιπέτεια» με τα παιδιά σας. Και απολαύστε τις στιγμές.

Διαβάστε επίσης

Χριστούγεννα με τα παιδιά στο σπίτι: Συμβουλές για ήρεμες και χαρούμενες γιορτές

Κατάθλιψη στην εφηβεία: Ποιος ο ρόλος της ψυχικής κατάστασης των γονιών;

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved