Έξι ιδέες για να περάσετε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά σας (και όχι μόνο στις Γιορτές)

Τα παιδιά δεν έχουν ανάγκη μόνο να περνάτε χρόνο μαζί τους, αλλά οι ώρες που είστε μαζί τους να είναι «ποιοτικές». Δείτε, λοιπόν, πώς μπορείτε να περάσετε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά, κάθε μέρα.

Έξι ιδέες για να περάσετε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά σας (και όχι μόνο στις Γιορτές)

Αν και η ρουτίνα της καθημερινότητας, κυρίως όταν αποκτάτε παιδιά, μοιάζει.. ατελείωτη, τα χρόνια όμως περνούν τόσο γρήγορα, που δεν τα προλαβαίνεις. Και σκέφτεσαι πότε το παιδάκι σου ήταν 5 μηνών, πότε έγινε 5 χρόνων και πότε βρέθηκε στην εφηβεία! Όλα περνούν μπροστά σου, νερό!

Ωστόσο, η ρουτίνα της καθημερινότητας σε παρασύρει στους ρυθμούς της, σε «ρουφάει», σε παρασέρνει και δεν σε αφήνει να απολαύσεις εκτός από σώματι και ψυχή, τις μικρές καθημερινές χαρές της ζωής. Κυρίως, εκείνες που σου προσφέρουν οι στιγμές που μοιράζεσαι με τα παιδιά σου. Οι έγνοιες, οι υποχρεώσεις, το άγχος, τα βάρη, οι ανάγκες της οικογένειας σε κάνουν μερικές (μπορεί και πολλές) φορές να λειτουργείς στον… αυτόματο. Ωστόσο, καθώς τα χρόνια περνούν, αυτό που μένει, είναι οι αναμνήσεις και οι ωραίες στιγμές της ζωής, ειδικά αυτές που έχεις περάσει με τα παιδιά σου.

Και υπάρχουν τρόποι, ακόμη και μέσα στους τρελούς ρυθμούς της καθημερινότητας, να περάσεις ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά σου. Και τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου και όχι μόνο στις Γιορτές. Γιατί, στην τελική, αυτά μας μένουν!

Δες, λοιπόν, μικρές ιδέες για να περάσετε όμορφα με τα παιδιά και να το ευχαριστηθείτε κι εσείς κι εκείνα.

Κάντε ένα πιτζάμα πάρτι

Τις Παρασκευές και τα Σάββατα, που την επόμενη μέρα δεν έχουν σχολείο, μπορείτε να κάνετε μία μικρή παρασπονδία με τον χρόνο και τον ύπνο. Μπορείτε, λίγο, να καθυστερήσετε τον ύπνο, να φορέσετε οικογενειακώς τις πιτζάμες σας, να καθίσετε στο σαλόνι και να παίξετε επιτραπέζια. Να παίξετε διάφορα παιγνίδια, να πείτε ιστορίες, να χορέψετε, να γελάσετε.

mpampas paizei me paidia

Ετοίμασε το αγαπημένο τους φαγητό

Κι εννοείται ότι ένα πιτζάμα πάρτι δεν δύναται να μην έχει φαγητό ή σνακ. Ετοίμασε το αγαπημένο τους. Φτιάξε και το αγαπημένο τους γλυκό. Μπορείτε το απόγευμα να μπείτε όλοι στην κουζίνα και να φτιάξετε το μενού για το πιτζάμα πάρτι.

Καθιερώστε μία «βραδιά παρασπονδίας»

Μία φορά το μήνα, καθιερώστε μία «βραδιά παρασπονδίας»! Βάλτε μία ταινία, αγοράστε σνακ, γαριδάκια. Κάνετε μία μικρή «συνομωσία» και απολαύστε τις απαγορευμένες λιχουδιές.

Φτιάξτε μαζί με τα παιδιά κάτι που χάλασε

Συνήθως, τα παιγνίδια τους. Αν χαλάσει ένα παιγνίδι τους ή οτιδήποτε άλλο, φτιάξτε το μαζί. θα τους αρέσεις η διαδικασία, θα νιώσουν χρήσιμα, αλλά κυρίως θα μάθουν.

Άσε το αυτοκίνητο στο πάρκινγκ

Αν έχεις να διανύσεις μία κοντινή απόσταση με τα παιδιά, είτε για να τα πας στο σχολείο είτε για κάποια δραστηριότητα τους, δεν χρειάζεται να παίρνεις πάντα το αυτοκίνητο. Αν, δε, έχει και καλή μέρα, είναι μία καλή ευκαιρία να πάτε με τα πόδια, να μιλήσετε κατά τη διαδρομή και να απολαύσετε τον καιρό και το περπάτημα. Επίσης, έστω και για λίγα λεπτά, θα έχετε περάσει παραπάνω χρόνο με τα παιδιά, και σαφώς ποιοτικότερο.

Παίξτε με τα παιγνίδια τους

Είτε είσαι μαμά είτε μπαμπάς, μπορείς να παίξεις με τα παιγνίδια του παιδιού σου. Αν είναι κοριτσάκι, μπορείς να σερβιριστείς «καφέ» από τα κουζινικά της, μπορείτε να παίξετε με τις κούκλες. Ειδικά, οι μαμάδες μπορούν να φτιάξουν ρουχαλάκια για τις κούκλες με τις κόρες τους. Αν είναι αγοράκι, παίξτε με τα αυτοκίνητα, παίξτε πόλεμο με τα όπλα. Βγείτε έξω, παίξτε μπάλα, κάντε ποδηλατάδα.

Διαβάστε επίσης

Οκτώ πράγματα που θα θυμούνται τα παιδιά σου για εσένα, όταν μεγαλώσουν

Αυτές είναι οι στιγμές που θα θυμούνται τα παιδιά για εσάς όταν μεγαλώσουν

Tα τρικ που χρησιμοποιούν οι μπαμπάδες για να κάνουν το παιχνίδι «ευκολότερο» με τα παιδιά (βίντεο)

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved