Τα πέντε πιο συχνά λάθη που κάνουν όλοι οι νέοι γονείς τον πρώτο χρόνο

Είναι μάλλον ανέφικτο για του νέους γονείς να μην κάνουν κάποια λάθη ειδικά τον πρώτο χρόνο που είναι και ο δυσκολότερος με το μωρό.

 

Τα πέντε πιο συχνά λάθη που κάνουν όλοι οι νέοι γονείς τον πρώτο χρόνο

Αν λοιπόν θα γίνετε τώρα για πρώτη φορά γονείς σας παρουσιάζουμε μερικά από τα πιο συνηθισμένα λάθη ώστε να τα αποφύγετε.

Τι κάνουν λάθος οι νέοι γονείς

1.Ακολουθούν πιστά όσα διαβάζουν

Τα βιβλία για την εγκυμοσύνη και το μωρό αποτελούν έναν καλό οδηγό όμως δεν μπορούν να εφαρμοστούν κατά γράμμα. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει ένας σωστός τρόπος για τη φροντίδα του μωρού καθώς το κάθε παιδί είναι μοναδικό και διαφορετικό. Αντί λοιπόν να εστιάζετε στην πιστή τήρηση των κανόνων του κάθε βιβλίου, προσπαθήστε να αφουγκραστείτε τις ανάγκες του μωρού σας και να του εξασφαλίσετε ένα υγιές περιβάλλον για το παιδί σας.

2. Δεν κοιμούνται όταν κοιμάται το μωρό

Οι περισσότερες νέες μητέρες έχουν ακούσει τη συμβουλή ότι πρέπει να κοιμούνται όποτε το μωρό τους κοιμάται, αλλά από το άγχος τους, συχνά δεν το τηρούν. Αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος! Κοιμηθείτε όσο μπορείτε, όποτε μπορείτε . Όλοι θα είναι πιο ευτυχισμένοι και πιο παραγωγικοί με μερικές ώρες επιπλέον ύπνου. Το πλυντήριο μπορεί να περιμένει.

3. Ξοδεύουν πολλά ρούχα για το μωρό

Οι νέοι γονείς, ειδικά στο πρώτο τους παιδί, θέλουν να έχει τα πάντα. Έτσι, επιδίδονται σε πληθώρα αγορών και ειδικά ρούχων. Δυστυχώς, τα περισσότερα από αυτά ίσως δεν προλάβει να τα φορέσει ποτέ το μωρό. Επομένως, μην βιάζεστε να γεμίσετε τις ντουλάπες με μωρουδιακά. Μόλις γεννηθεί θα δείτε τι χρειάζεστε και θα το αγοράσετε.

4. Είναι υπερβολικά υπερπροστατευτικοί

Οι νέοι γονείς τείνουν να αισθάνονται τον κίνδυνο σε κάθε στροφή και να ανησυχούν για κάθε μικρό πράγμα. Ολη όμως αυτή η υπερπροστασία κάνει στην πραγματικότητα περισσότερο κακό παρά καλό. Επομένως, διαχειριστείτε τους φόβους σας, χωρίς να πνίγετε με αυτούς το παιδί σας.

5. Δεν βγάζουν το μωρό έξω

Οι νέοι γονείς έχουν τη συνήθεια να μην βγάζουν έξω το μωρό καθώς φοβούνται ότι μπορεί να αρρωστήσει. Μπορεί το ανοσοποιητικό σύστημα ενός νεογέννητου να είναι αδύναμο και πιο ευαίσθητο σε μικρόβια, όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να το βγάλετε έξω στον καθαρό αέρα. Ο καθαρός αέρας και ο ήλιος μόνο καλό μπορεί να κάνει στο μωρό. Γι΄αυτό, μην ξεχνάτε να κάνετε βόλτες.

6. Συγκρίνουν το μωρό τους με άλλα

Πολλοί γονείς συγκρίνουν την ανάπτυξη του μωρού τους με την ανάπτυξη άλλων μωρών. Προσπαθήστε να το αποφύγετε αυτό, δεδομένου ότι θα προκαλέσει μόνο αδικαιολόγητη ανησυχία, και είναι άδικο να το μικρό σας. Κάθε παιδί είναι διαφορετικό και αναπτύσσεται με διαφορετικό ρυθμό. Ενώ ένα μωρό μπορεί να ξεκινήσει το περπάτημα σε εννέα μήνες, ένα άλλο μπορεί να το κάνει όταν γίνει ενός. Μην ανησυχείτε για το πόσο γρήγορα ή αργά το μωρό σας αναπτύσσεται. Εφόσον ο γιατρός είναι καθησυχαστικός, τα πράγματα όλα πάνε καλά.

Διαβάστε επίσης

Τα πιο συνηθισμένα λάθη των γονιών
Αυτά είναι τα συχνότερα λάθη γονιών που δεν πρέπει να κάνουμε!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved