Δεν χρειάζεται να ξοδεύεις χρήματα, για να κάνεις καλύτερη τη μέρα του παιδιού σου

Συνήθως, τα παιδιά λένε ότι είσαι «η καλύτερη μαμά του κόσμου» ή ότι αυτή είναι «η καλύτερη μέρα της ζωής τους», όταν τους κάνετε δώρο το αγαπημένο τους παιχνίδι ή έχετε πάει μία βόλτα σε ένα λούνα παρκ ή κάποιο ταξίδι.

Δεν χρειάζεται να ξοδεύεις χρήματα, για να κάνεις καλύτερη τη μέρα του παιδιού σου

Και είναι αλήθεια ότι οι στιγμές αυτές είναι οι «καλύτερες της ζωής τους». Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες στιγμές, μέσα στην καθημερινότητα τους, που μπορούν να γίνουν οι καλύτερες για εκείνα, χωρίς να ξοδέψετε χρήματα. Στιγμές απλές, που ενδεχομένως, καμιά φορά να μην πηγαίνει ο νους μας. Μία μαμά ανέβασε στη σελίδα του Facebook, The People’ s We Raise’s ένα post που αποδεικνύει το παραπάνω.

Η blogger, Nikki Pennington μοιράστηκε την ιστορία με τον 7χρονο γιο της, ο οποίος σε ανύποπτη στιγμή της στη διάρκεια μίας μέρας, της είπε ότι είναι «η καλύτερη της ζωής του». Eκείνη αναρωτήθηκε, για ποιο λόγο να είναι η καλύτερή του, αφού ούτε δώρο του είχε αγοράσει, ούτε κάτι ιδιαίτερο είχαν κάνει, ούτε καν βόλτα στο πάρκο δεν είχαν πάει. Η απάντηση που της έδωσε ο γιος της, την ξάφνιασε και την έκανε να συνειδητοποιήσει ότι τα υλικά αγαθά δεν είναι αυτά που δίνουν πάντα χαρά σε ένα παιδί. Μπορεί να την ανακαλύψει σε απλές και ανέξοδες στιγμές, σε τρυφερές κινήσεις, σε μία όμορφη κουβέντα.

Δείτε, λοιπόν, τι απάντησε ο 7χρονος γιος της, όταν τον ρώτησε, για ποιο λόγο εκείνη η μέρα ήταν «η καλύτερη της ζωής του».

«Ήταν επειδή ο μπαμπάς με κρατούσε από το χέρι, όταν σε περιμέναμε στο πάρκινγκ του σούπερ μάρκετ. Ήταν επειδή με άφησες να διαλέξω εγώ το χρώμα που θα βάψουμε το δωμάτιο μου. Ήταν, επειδή έβαλες δυνατά τη μουσική, έκλεισες τις κουρτίνες για να μη μας βλέπουν οι απέναντι και τραγουδήσαμε και χορέψαμε. Ήταν, επειδή πήγαμε βόλτα και σταθήκαμε έξω από ένα μαγαζί και χαζέψαμε τα χριστουγεννιάτικα. Ήταν επειδή στο δρόμο λέγαμε ένα σωρό αστείες χαζομάρες και γελάγαμε».

Μετά από την απάντηση, που πήρε από το γιο της, η Nikki Pennington συνειδητοποίησε ότι καμιά φορά, εμείς οι ίδιοι οι γονείς έχουμε τη λανθασμένη εντύπωση, ότι θα κάνουμε ευτυχισμένα τα παιδιά μας, αν τους κάνουμε δώρα, αν τους αγοράσουμε ακριβά ηλεκτρονικά, ωραία ρούχα... Αλλά τελικά, δεν είναι πάντα έτσι, Μπορούμε να τους χαρίσουμε τις πιο ωραίες στιγμές ευτυχίας, με απλά πράγματα, που να συμπεριλαμβάνουν και εμάς τους γονείς.

Διαβάστε επίσης

Τα δώρα που τα παιδιά σας δεν θα ξεχάσουν ποτέ

Το καλύτερο δώρο ζωής για τα παιδιά μας!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved