Έξι ερωτήσεις που πρέπει να απαντήσει το ζευγάρι πριν κάνει παιδί

Ο ερχομός ενός μωρού δεν φέρνει μόνο αλλαγή στην καθημερινότητα του ζευγαριού αλλά και στον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Έξι ερωτήσεις που πρέπει να απαντήσει το ζευγάρι πριν κάνει παιδί

Η ζωή πριν το μωρό περιλαμβάνει συνήθως κάποια οικονομική ελευθερία - ταξίδια, γεύματα έξω με φίλους, ψώνια. Μετά το μωρό, οι συνήθειες αλλάζουν και καθώς προτεραιότητα είναι το παιδί, ξεκινά ένας επαναπροσδιορισμός των αναγκών και των οικονομικών της οικογένειας.

Αν λοιπόν σκέφτεστε να αποκτήσετε παιδί ή μόλις μάθατε ότι θα γίνετε γονείς, καθήστε μαζί με το σύζυγό σας και συζητήστε ορισμένα οικονομικά θέματα για να μην βρεθείτε αντιμέτωποι με δυσάρεστες εκπλήξεις.

1.Πόσα χρήματα έχετε;

Ίσως ακούγετε αστεία η ερώτηση αυτή κι όμως θα εκπλαγείτε με το πόσα ζευγάρια δεν συζητούν τα οικονομικά τους και πόσο λίγα γνωρίζουν για το εισόδημα του άλλου. Ένα μωρό τα αλλάζει όλα αυτά. Είναι σημαντικό να συζητήσετε πόσα χρήματα βγάζει ο καθένας και πώς τα διαχειρίζεστε.

2. Που δαπανάτε τα χρήματά σας;

Το δεύτερο μέρος αυτής της συζήτησης πρέπει να επικεντρωθεί στον ειδικό προϋπολογισμό σας. Πόσα χρήματα δαπανώνται για τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας; Αυτό μπορεί να είναι ένα δύσκολο και ευαίσθητο θέμα που απαιτεί λεπτότητα και ειλικρίνεια. Αλλά είναι για τον καλύτερο δυνατό σκοπό - δίνοντας στο μωρό σας το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στη ζωή.

3. Ποιες είναι οι άμεσες ανάγκες σας;

Μόλις καταλάβετε από που μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα στον προϋπολογισμό σας, πρέπει να υπολογίσετε ποιες είναι οι άμεσες ανάγκες σας. Δημιουργήστε μια λίστα με όσα θα χρειαστείτε και πόσο κοστίζει και αρχίστε να βάζετε χρήματα στην άκρη για να πληρώσετε για όλα αυτά.

4. Θα υπάρξουν πρόσθετα έξοδα; Πόσο κοστίζουν;

Ετοιμαστείτε για τα πρόσθετα! Εσείς και ο σύζυγός σας πρέπει να καθίσετε και να μιλήσετε για τα πρόσθετα που θα θέλετε μόλις φτάσει το μωρό.

5. Θα μείνει κάποιος από εσάς σπίτι;

Εάν εσείς και ο σύζυγός σας εργάζεστε, θα πρέπει να αποφασίσετε τι θα κάνετε με το μωρό. Θα μείνει μαζί του ένας από τους δύο ή θα προσλάβετε μια νταντά;

6. Μπορείτε να αυξήσετε τα οικονομικά σας;

Εάν έχετε διαπιστώσει ότι τα οικονομικά σας δεν είναι αρκετά, ίσως θα πρέπει να επανεξετάσετε τον αρχικό σας σχεδιασμό ή να εξετάσετε το ενδεχόμενο εύρεσης εργασίας μερικής απασχόλησης για να συμπληρώσετε το εισόδημά σας. Θα πρέπει να δείτε τι επιλογές έχετε και να επιλέξετε την πλέον συμφέρουσα για εσάς.

Διαβάστε επίσης

5 πράγματα στα οποία πρέπει να συμφωνήσουν οι γονείς πριν έρθει στον κόσμο το μωρό τους
Νέοι γονείς και παιδί: Πέντε συμβουλές για ...καλή αρχή

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved