Καλεσμένη σε παιδικό πάρτι; Οδηγός επιβίωσης

Ξεκίνησαν τα σχολεία, ξεκίνησαν μαζί και τα πάρτι γενεθλίων, φίλων και συμμαθητών του παιδιού σου.

Καλεσμένη σε παιδικό πάρτι; Οδηγός επιβίωσης

Μπορεί να ανήκεις στην κατηγορία των μαμάδων εκείνων, που απολαμβάνουν να πηγαίνουν σε παιδικά πάρτι. Μπορεί, όμως, να ανήκεις στην κατηγορία των μαμάδων εκείνων που απεχθάνονται τα πάρτι, που έχουν τόση φασαρία, και κάθε φορά πηγαίνεις με βαριά καρδιά. Αλλά δεν έχεις κι άλλη επιλογή. Σε καμία περίπτωση δε θέλεις να στεναχωρήσεις το βλαστάρι σου.

Και δεν είναι μόνο η φασαρία που δε μπορείς. Είναι και η επιλογή δώρου, που κάθε φορά σού προκαλεί πονοκέφαλο. Επίσης, πώς γίνεται, κάθε φορά να πηγαίνεις απροετοίμαστη, σε σχέση με άλλες μαμάδες. Λοιπόν, για εσένα μαμά που ανήκεις στη δεύτερη κατηγορία, σού έχουμε έναν οδηγό επιβίωσης. Δες παρακάτω τι πρέπει να κάνεις, όταν είστε καλεσμένοι σε ένα παιδικό πάρτι, για να κυλήσει ήρεμα και ωραία το απόγευμα εκείνο.

paidiko parti

Επίλεξε συγκεκριμένο δώρο

Δεν χρειάζεται να «στύβεις» το μυαλό σου τι δώρο να πάρεις. Επίλεξε συγκεκριμένο δώρο. Ή ένα παιγνίδι που να ταιριάζει στην ηλικία του παιδιού ή ένα βιβλίο. Επίσης, από την αρχή οριοθέτησε το μπάτζετ σου και όταν πας να το αγοράσεις, να ζητήσεις από την αρχή κάτι που να είναι μέσα σε αυτά τα οικονομικά πλαίσια.

Πάρε μαζί μία αλλαξιά ρούχα

Τα παιδικά πάρτι μπορεί να διαρκούν μέχρι τρεις ώρες, αλλά μέσα σε αυτό το διάστημα, πολλά μπορούν να συμβούν. Από το να ιδρώσει το παιδί και να χρειαστεί να του αλλάξεις μπλούζα, μέχρι να λερωθεί ή να βρεχτεί με νερό ή χυμό. Για κάθε περίπτωση, έχε μαζί σου μία αλλαξιά ρούχα.

paidiko parti2

Τσίμπησε κάτι πριν πας στο πάρτι

Εξαρτάται από την ώρα. Αν είναι αργά το απόγευμα, καλού κακού τσίμπησε κάτι πριν πας, διότι δεν ξέρεις τι κουμάντο μπορεί να έχει κάνει η μαμά. Μπορεί να έχει ένα πλούσιο μπουφέ, μπορεί όμως, να έχει μόνο πατατάκια, γαριδάκια. Οπότε τσίμπησε κάτι, προηγουμένως.

Ντύσου casual

Δεν χρειάζεται να ντυθείς υπερπαραγωγή, ούτε σα να βγαίνεις ραδινή έξοδο. Ντύσου, όσο πιο απλά και άνετα. Θα σε βοηθήσει, διότι μπορεί να έχεις τρέξιμο με το παιδί.

Ενημέρωσε εγκαίρως αν δεν πάτε

Ναι, ένα παιδικό πάρτι μπορεί να μην είναι γάμος, που πρέπει να ενημερώνεις αν δεν παραβρεθείς, αλλά το να ενημερώσεις εγκαίρως τη μαμά για τυχόν ακύρωση, είναι μία ευγενική κίνηση. Αν, μάλιστα, γίνεται σε παιδότοπο, καλό είναι να ξέρει ποιος θα πάει και ποιος όχι.

Διαβάστε επίσης:
Γι' αυτούς τους λόγους είναι καλύτερο για τα παιδιά να μην ανοίγουν τα δώρα τους την ώρα του πάρτυ!
Παιδικό πάρτι: Οργανώστε βήμα-βήμα τα γενέθλια του παιδιού σας
Πάρτι γενέθλιων χωρίς άγχος: Συμβουλές για να κρατήσετε τα παιδιά ευτυχισμένα και ασφαλή στο Πάρτι Γενεθλίων
Αναμνηστικά οικονομικά δωράκια για παιδικό πάρτυ!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved