Γιατί οι κουρασμένες μητέρες δεν θέλουν να κοιμούνται νωρίς

Το έχουμε ξαναπεί. Το 24ωρο ποτέ δεν είναι αρκετό για τις μητέρες. Ακόμα και αν είναι κατάκοπες το βράδυ, συνεχίζουν σαν καλοκουρδισμένη μηχανή γιατί θα πρέπει να προλάβουν να κάνουν δουλειές.

Γιατί οι κουρασμένες μητέρες δεν θέλουν να κοιμούνται νωρίς

Αυτή την τρελή καθημερινότητα της γυναίκας περιγράφει απλά και γλαφυρά η Jorrie Varney, εξηγώντας γιατί η μητέρα παραμένει ξύπνια όταν όλοι οι άλλοι κοιμούνται στο ζεστό κρεβατάκι τους. Η απάντηση σας είναι σίγουρα γνωστή, αλλά αξίζει να τη διαβάσετε.

« Ξυπνάω στις 5:30 το πρωί. Καθημερινά, πέντε ημέρες την εβδομάδα. Ετοιμάζω τα παιδιά για το σχολείο, συμμαζεύω ότι προλάβω, πίνω γρήγορα μερικές γουλιές καφέ και φεύγω για τη δουλειά μου.

Δουλεύω ένα φουλ 8ωρο και φεύγω σφαίρα μόλις τελειώσω να πάρω τα παιδιά από το σχολείο και να ετοιμάσω το τραπέζι για να φάμε.
Το δείπνο συχνά απορρίπτεται από τα παιδιά μου γιατί δεν είναι ψητό κοτόπουλο ή τυροκροκέτες, και τις περισσότερες φορές διαπραγματεύομαι μαζί τους ( στην ουσία τα δωροδωκώ ) προκειμένου να φάνε μερικά φασόλια. Δεν είναι λίγες οι φορές που φτάνουμε σε αδιέξοδο για το φαγητό και αντί για το τι θα φάνε τελικά, ξεκινά η συζήτηση για το τι ώρα θα κάνουν μπάνιο.

Δεν θέλω να αναφερθώ στο σπίτι μου. Είναι σαν βομβαρδισμένο. Στον πάγκο της κουζίνας υπάρχουν πάντα τρόφιμα και ο νεροχύτης δεν είναι ποτέ καθαρός. Επί καθημερινής βάσης, υπάρχουν τουλάχιστον δύο στοίβες από ρούχα στον καναπέ ή στον πάγκο πλυντηρίου, όπως το αποκαλούν τα παιδιά. Διάφορα παιχνίδια είναι σκορπισμένα στο πάτωμα, τα οποία , μετά από χρόνια εξάσκησης στα …ακροβατικά, μπορώ και τα αποφεύγω όταν περπατώ.
Δεν είμαι ακατάσταστη, αν περνάει αυτό από το μυαλό σας, το αντίθετο θα έλεγα. Η χαοτική κατάσταση του σπιτιού μου είναι αποτέλεσμα μιας πολυάσχολης οικογένειας και μιας μητέρας που δεν μπορεί να τα έχει όλα υπό έλεγχο μέσα στην καθημερινή τρέλα που επικρατεί. Συνειδητοποιώ καθημερινά ότι το καθάρισμα είναι μια άκαρπη μάχη που σε κάνει να νοιώθεις ακόμα πιο μίζερα ενώ το χάος «έχει» την ικανότητα να πολλαπλασιάζεται όπως τα κουνέλια, όταν υπάρχουν παιδιά στο σπίτι.

Παρότι τρέχω για να τα προλάβω όλα, τελικά δεν καταφέρνω και πολλά να κάνω μετά το βραδινό καθώς είτε θα ψάχνω ένα βιβλίο που ζητά το παιδί μου και δεν το βρίσκει ( τι περίεργο), είτε θα μαζεύω τα ψίχουλα από το φαγητό στο σαλόνι ή την κουζίνα, ή θα σκουπίζω τα νερά από το μπάνιο.
Τη στιγμή που θα κλείσω την πόρτα του παιδικού δωματίου, νοιώθω τα πόδια μου να μην με κρατούν άλλο. Είμαι ένα ζωντανό ζόμπι, που περιφέρεται από δωμάτιο σε δωμάτιο, μαζεύοντας πεταμένα ρούχα και παιχνίδια.

Ξέρω ότι πρέπει να πάω για ύπνο. Το σώμα μου ζητά απεγνωσμένα να ξεκουραστεί, αλλά παραμένω ξύπνια αν και είμαι η μόνη μέσα στο σπίτι που δεν κοιμάται. Γιατί;Επειδή είμαι μητέρα και αυτή είναι η μοναδική ώρα που μπορώ να απολαύσω τη μοναξιά μου. Άλλες μαμάδες, επιλέγουν να κοιμηθούν και άλλες να χαρούν λίγο χρόνο με τον εαυτό τους. Εγώ επιλέγω το χρόνο.

Αυτές τις στιγμές, της απόλυτης ησυχίας, μπορώ ν΄ακούσω όλους τους ήχους του σπιτιού. Τις ανάσες των παιδιών, τον σκύλο που αναπνέει, το θόρυβο του ψυγείου, ακόμα και το θρόισμα των φύλων.

Αυτός είναι ο χρόνος μου και αγαπώ κάθε στιγμή απ’ αυτόν.

Δεν υπάρχουν παιδιά να με φωνάξουν για να τος φέρω κάτι να φάνε.

Δεν υπάρχει θόρυβος, δεν υπάρχει χάος, μόνο εγώ και οι σκέψεις μου.

Θα ήθελα να σας πω ότι οι μητέρες περνούν αυτό το λίγο χρόνο κάνοντας όλα τα πράγματα που τους αρέσει, αλλά αυτό δεν θα ήταν αλήθεια. Σίγουρα, χαζεύουμε στο Facebook ή παρακολουθούμε μια αγαπημένη μας σειρά, αλλά συνήθως ξοδεύουμε αυτή τη στιγμή για να προλάβουμε να κάνουμε δουλειές.
Λένε ότι ποτέ δεν είναι αρκετές οι ώρες ενός 24ωρου, αλλά μητέρες είναι σε θέση να συμπιέσουν κάθε δευτερόλεπτο για να προλάβουν. Είναι 10:30 μ.μ., θα έπρεπε να κοιμάμαι, αλλά δουλεύω. Όταν τελειώσω, θα βάλω πλυντήριο και θα ετοιμάσω τα ρούχα όλων μας για αύριο. Θα ετοιμάσω μια λίστα για το σούπερ μάρκετ ώστε να μην ξεχάσω τι έχω να ψωνίσω, επιστρέφοντας από τη δουλειά και θα τακτοποιήσω τα παιχνίδια που βρίσκονται στο σαλόνι. Και μετά θα φορέσω τις πιτζάμες μου και θα διαβάσω μερικά κεφάλαια του αγαπημένου μου βιβλίου. Παρότι θα νυστάζω, θα κάνω ότι μπορώ για να παρατείνω λίγο το χρόνο διαβάσματος, γιατί ξέρω ότι σε μερικές ώρες ξεκινά και πάλι η τρελή καθημερινότητα.

Φυσικά και θα κουραστώ. Οι μητέρες είναι πάντα κουρασμένες. Αλλά πιστεύω ακράδαντα ότι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Θεός δημιούργησε τον καφέ! Σαφώς ο καφές είναι μέρος του σχεδίου Του. Τον δημιούργησε για μητέρες σαν κι εμένα.
Δεν παραπονιέμαι, ξέρω ότι αυτό είναι μέρος του πακέτου των γονέων. Θα έρθει μια μέρα που τα παιδιά θα μεγαλώσουν και τα βράδια θα είναι ήρεμα. Το σπίτι θα είναι εκωφαντικά ήσυχα και όλα τακτοποιημένα και καθαρά.

Δεν θα πω το χιλιοειπωμένο κλισέ «απολαύσετε την κάθε στιγμή», επειδή ξέρω ότι είστε εξαιρετικά ευγνώμονες για αυτά που έχετε παρότι είστε εξαντλημένες.

Ναι, είμαι κουρασμένη αλλά είμαι και ευγνώμων και ξέρω ότι μια μέρα θα έχω αρκετό χρόνο για να κοιμηθώ όσες ώρες θέλω.»

Πηγή://herviewfromhome.com

Διαβάστε επίσης

Η εξομολόγηση μιας εξουθενωμένης μαμάς που έγινε viral
5 +1 συμβουλές για κουρασμένες μανούλες...

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved