Πέντε πράγματα που δεν θα πρέπει να σου πει ο αγαπημένος σου σύζυγος όταν θηλάζεις

Η περίοδος του θηλασμού δεν είναι εύκολη για όλες τις γυναίκες. Εκτός από την καθημερινή κούραση βρίσκονται αντιμέτωπες με συναισθηματικές μεταπτώσεις που είναι συχνές ανεξάρτητα από το αν έχουν ή όχι επιλόχεια κατάθλιψη.

Πέντε πράγματα που δεν θα πρέπει να σου πει ο αγαπημένος σου σύζυγος όταν θηλάζεις

Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό, ειδικά τη συγκεκριμένη περίοδο, να έχει η μητέρα τη στήριξη του συζύγου της. Όπως η Candace Ganger, μητέρα δύο παιδιών, που καθ’ όλη τη διάρκεια του θηλασμού ο σύζυγός της ήταν δίπλα της βοηθώντας τη με όποιο τρόπο μπορούσε.

«Ο πρώτος θηλασμός μου στο δωμάτιο του μαιευτήριο δεν ήταν παρά μια καταστροφή. Είχα διαβάσει πριν γεννήσω τι να περιμένω αλλά όταν το μωρό μου βρισκόταν στο στήθος μου συνειδητοποίησα πόσο λίγα ήξερα για το θηλασμό. Η κόρη μου έκλαιγε σπαρακτικά αλλά ο σύντροφός μου με ενθάρρυνε να συνεχίσω να προσπαθώ και υποσχέθηκε να βοηθήσει όσο μπορούσε. Ως νέα μαμά ήταν η πρώτη φορά που κλήθηκα να αντιμετωπίσω μια κατάσταση για την οποία δεν ήμουν προετοιμασμένη. Αλλά δεν ήμουν μόνη μου.Ο σύντροφός μου ήταν εκεί μαζί μου . Δεν με πίεζε να συνεχίζω να θηλάζω όταν ήξερε ότι δεν μπορούσα, και δεν απογοητεύτηκε όταν τελικά του είπα ότι θα σταματήσω το θηλασμό. Τελικά, έγινε ο σύντροφος και ο πατέρας που ήξερα ότι γινόταν», γράφει η Candace Ganger.

Επειδή λοιπόν κάθε νέα μαμά χρειάζεται υποστήριξη, εδώ είναι μερικά πράγματα που ποτέ δεν θα έπρεπε να ειπωθούν από ένα σύζυγο που νοιάζεται για τη γυναίκα του η οποία κάνει ότι μπορεί για να φροντίσει το μωρό της.

1. «Δεν το κάνεις σωστά»
Η κριτική είναι πάντα το εύκολη ειδικά όταν την ασκείς στον άλλο. Ο θηλασμός όμως, είναι μια ξεχωριστή περίπτωση γι΄αυτό και ο σύζυγος που σε αγαπά και σε νοιώθει δεν θα το πει ποτέ αυτό, ή τουλάχιστον όχι με αυτό τον τρόπο.

2. «Θα ρωτήσω τη μαμά μου»
Ο θηλασμός δεν είναι φαγητό μαγειρικής για να ρωτήσεις πώς γίνεται. Η κάθε γυναίκα θέλει το χρόνο της για να βρει τη σωστή στάση και θέση που θα τη βοηθήσει με το μωρό. Επομένως, ο σύντροφός σου που σε καταλαβαίνει, ούτε που θα σκεφτεί να ξεστομίσει αυτή τη φράση.

3. «Πρέπει να δώσεις γάλα με μπουκάλι στο μωρό»
Δυστυχώς δεν είναι μια απόφαση που θα ληφθεί πρωτίστως από τον μπαμπά. Τον πρώτο λόγο εδώ έχει η μαμά. Οπότε μόνο υπό την προϋπόθεση ότι το προτείνει αναγνωρίζοντας την προσπάθειά σου μπορεί να ειπωθεί από την πλευρά του.

4. «Δεν ήταν καλή η ιδέα σου να…»
Ναι, ο διάλογος είναι πολύ σημαντικός ανάμεσα στο ζευγάρι, αλλά ειδικά στον θηλασμό, οι περισσότερες συμβουλές είναι γενικές και όχι εκ πείρας ( από την πλευρά των ανδρών μιλάμε πάντα). Επομένως, ο άντρας που κατανοεί , δεν ασκεί κριτική και σίγουρα δεν επιβάλλει τη γνώμη του.

5. «Αν με χρειαστείς, φώναξέ με»
Το θέμα δεν είναι να σε βοηθήσει όταν και αν χρειαστείς τη βοήθειά σου, αλλά, ειδικά τον πρώτο καιρό να είναι στο πλάι σου, ακόμα και αν δεν θέλεις κάτι τη δεδομένη στιγμή.

Διαβάστε επίσης

Δείτε με ποιον τρόπο ένας σύζυγος και πατέρας δύο παιδιών υποστήριξε το δημόσιο θηλασμό (βίντεο)

Μπαμπάδες που στηρίζουν την απόφαση των συντρόφων τους να θηλάσουν όποτε και όπου θέλουν (φωτογραφίες)

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved