Οι πρώτες 40 ημέρες μετά τη γέννα: Οδηγός για νέες μαμάδες

Ένα μωρό φέρνει τεράστια χαρά και ικανοποίηση στη ζωή σας. Υπάρχουν όμως πολλές αλλαγές που σας περιμένουν.

Οι πρώτες 40 ημέρες μετά τη γέννα: Οδηγός για νέες μαμάδες

Ειδικά τις πρώτες σαράντα ημέρες, οι οποίες είναι ζωτικής σημασίας για τη δική σας υγεία και του μωρού σας. Σε αυτό το διάστημα, η φροντίδα του μωρού καταλαμβάνει όλο σας το χρόνο και πιθανόν να μη φροντίζετε τον εαυτό σας όσο θα έπρεπε. Τι πρέπει να έχετε υπόψιν σας:

Διατροφή

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να έχετε κατά νου αυτές τις 40 ημέρες είναι η διατροφή σας. Πρέπει να είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά όπως ο σίδηρος, οι υδατάνθρακες, οι βιταμίνες και οι πρωτεΐνες. Είναι σημαντικό να ανακτήσετε τις δυνάμεις σας και να παράγετε αρκετό γάλα για να ταΐσετε το μωρό σας. Μην επιχειρήσετε δίαιτα, ειδικά αυτό το διάστημα, γιατί το σώμα σας δεν έχει προλάβει να επανέλθει.

Ξεκούραση

Το σώμα χρειάζεται χρόνο για να ανακάμψει πλήρως μετά τη γέννηση του μωρού. Έτσι, ο ύπνος και η ανάπαυση είναι απαραίτητα για τον οργανισμό σας. Αν γεννήσατε με καισαρική ενδεχομένως να έχετε μεταγεννητικά συμπτώματα όπως αιμορραγία και δυσκοιλιότητα που μπορεί να σας ταλαιπωρήσουν. Για να απαλλαγείτε από όλα αυτά τα προβλήματα, προσπαθήστε να ξεκουράζεστε όσο περισσότερο μπορείτε. Δεν είναι εύκολο δεδομένου ότι το μικρό παιδί σας χρειάζεται προσοχή και φροντίδα όλη την ώρα. Αν έχετε τη δυνατότητα να μοιραστείτε τις ευθύνες και το φόρτο εργασίας σας με άλλους ανθρώπους, μη διστάσετε να το κάνετε.

Ψυχολογικές μεταβολές

Ακόμη και μετά τη γέννηση του μωρού, οι ψυχολογικές μεταπτώσεις συνεχίζουν να προκαλούν προβλήματα στη μητέρα. Τη μια στιγμή μπορεί να πετάτε στα ουράνια και την άλλη στα τάρταρα, χωρίς προφανείς λόγους. Πολλές γυναίκες γίνονται καταθλιπτικές λόγω έλλειψης ύπνου και αυξημένου άγχους για το αν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο νέο τους ρόλο. Εάν, οι μεταπτώσεις διαρκούν πολύ και είναι έντονες, πρέπει να ζητήσετε, όσο πιο έγκαιρα μπορείτε, ιατρική βοήθεια.

Υγιεινός τρόπος ζωής

Αυτός είναι ένας κρίσιμος παράγοντας. Ορισμένες γυναίκες αμελούν τον εαυτό τους μετά τη γέννηση του παιδιού. Δεν τρέφονται σωστά και συνήθως δεν έχουν χρόνο για να ασκηθούν. Είναι σημαντικό να βρείτε λίγο χρόνο για τον εαυτό σας, ακόμα και για ολιγόωρο περπάτημα στη γειτονιά σας. Φροντίστε να πίνετε άφθονο νερό και να είστε προσεκτικές με την κατανάλωση ροφημάτων με καφεΐνη.

Διαβάστε επίσης

Περιποίηση νεογέννητου: Πρακτικός οδηγός για τη φροντίδα του μωρού
Φροντίδα μωρού: Είστε έτοιμη να φροντίσετε το νεογέννητο μωρό σας

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved