Τρεις λόγοι που τα παιδιά δεν πρέπει να ανοίγουν τα δώρα τους την ώρα του πάρτι

Από τις στιγμές που θυμάμαι από τα παιδικά μου πάρτι, ήταν εκείνη που άνοιγα τα δώρα που μου έφερναν.

Τρεις λόγοι που τα παιδιά δεν πρέπει να ανοίγουν τα δώρα τους την ώρα του πάρτι

Αν και η μαμά φώναζε ότι δεν είναι σωστό και θα έπρεπε να περιμένω, η ανυπομονησία μου και η λαχτάρα να δω τι μου έφεραν, ήταν μεγάλες και ξεπερνούσαν κάθε διακριτικότητα. Το ίδιο συμβαίνει και με το γιο μου.

Όπως και η μαμά μου, έτσι κι εγώ από πριν του λέω ότι δεν θα ανοίξει τα δώρα του την ώρα του πάρτι, αλλά θα πρέπει να περιμένει να φύγουν οι καλεσμένοι και μετά να τα δει. Αλλά κάθε συμβουλή μου, πηγαίνει στο βρόντο.

«Άστο παιδί, δεν πειράζει» μου λένε κάθε φορά που τον μαλώνω και του υπενθυμίζω τη συμφωνία μας. Και μπορεί να φαίνεται ως ασήμαντο, αλλά πιστέψτε με, δεν είναι μόνο θέμα savoir vivre το να μην ανοίγει ένα παιδί τα δώρα την ώρα του πάρτι. Είναι κάτι περισσότερο και αυτοί είναι τρεις βασικοί λόγοι που δεν πρέπει να το κάνει.

dora genethlion 1

Κάνει τους γονείς να αισθανθούν άσχημα

Το να ανοίγεις τα δώρα, μπροστά σε όλους, ενδεχομένως να φέρει κάποιους γονείς και τα παιδιά τους, σε δύσκολη θέση. Μπορεί κάποιος γονιός να μην έχει τα χρήματα να πάρει εκείνη τη μέρα ένα δώρο και αν το φέρει κάποια άλλη μέρα. Ανοίγοντας τα δώρα και λείποντας το δικό του θα πρέπει ο ίδιος ή το παιδί να εξηγήσουν γιατί δεν έφεραν δωράκι. Μπορεί, επίσης, κάποιος γονιός να το ξέχασε. Ή να έφερε κάτι που να μοιάζει «φτωχό», μπροστά σε άλλα. Γενικά, υπάρχουν πολλοί λόγοι που θα πρέπει να δείξετε διακριτικότητα σε ένα τόσο λεπτό ζήτημα

dora genethlion 2

Κάνει τα υπόλοιπα παιδιά να ζηλέψουν

Μπορεί τα παιδιά να ξέρουν ότι ο φίλος ή φίλη του έχει γενέθλια, άρα θα πάρει πολλά δώρα, όμως, αυτό δε σημαίνει ότι δεν θα ζηλέψουν. Στη θέα παιγνιδιών ένα αίσθημα ζήλιας του τύπου: «να είχα κι εγώ αυτά τα παιγνίδια» θα το νιώσουν. Ειδικά, αν ένα παιδάκι για διάφορους λόγους, δεν του είχαν κάνε πάρτι γενεθλίων οι γονείς του, όχι μόνο θα ζηλέψει την «τύχη» του φίλου του, αλλά θα νιώσει και μειονεκτικά.

dora genethlion 3

Φέρνει και εσάς σε δύσκολη θέση

Το να ανοίγει το παιδί τα δώρα του, κρύβει σοβαρό κίνδυνο να φέρει και εσάς τις ίδιες σε δύσκολη θέση. Πώς; Μπορεί κάποιος γονιός να του φέρει ως δώρο ρούχα (που δεν είναι και το καλύτερο τους, ειδικά για τα αγόρια) ή ένα βιβλίο ή γενικά κάτι, που δεν θα το ενθουσιάσει. Και να το πει. Γιατί βλέπετε, τα παιδιά είναι αυθόρμητα και αυτό που σκέφτονται το λένε. Και το να πούνε ότι δεν τους αρέσει το δώρο, έχει πολλές πιθανότητες. Και θα φέρουν σε αμήχανη θέση και εσάς και τον αλεσμένο που έφερε το δώρο.

Διαβάστε επίσης:
Παιδικό πάρτι: Οργανώστε βήμα-βήμα τα γενέθλια του παιδιού σας
Το μωρό έχει τα πρώτα του γενέθλια. Πόσο σημαντικός είναι ο εορτασμός τους;

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved