Το ένα και μοναδικό πράγμα που θέλουν τα παιδιά από τους γονείς τους

Η απόκτηση παιχνιδιών και gadgets δεν είναι στην πρώτη θέση της λίστας επιθυμιών των παιδιών μας. 

Το ένα και μοναδικό πράγμα που θέλουν τα παιδιά από τους γονείς τους

Σε αντίθεση με αυτά που ζητάνε ή με εκείνα που εμείς πιστεύουμε ότι επιθυμούν, στην ουσία, το μοναδικό πράγμα που θέλουν δεν μας κοστίζει ούτε ένα ευρώ! Στην πράξη όμως είναι πολύ πιο δύσκολο να τους το παρέχουμ απ΄ ότι να χρησιμοποιήσουμε την πιστωτική μας για να τους αγοράσουμε κάτι.

Είναι αποδεδειγμένο ότι τα παιδιά τείνουν να είναι πιο ευτυχισμένα και πιο ικανοποιημένα στη ζωή τους όταν είναι σε θέση να αλληλεπιδρούν με τους γονείς τους - είτε μιλάνε μαζί τους, είτε τους ακούνε, είτε μοιράζονται καθημερινές απλές στιγμές. Κοινώς αποζητούν τον χρόνο μας.

Δυστυχώς, είμαστε δέσμιοι του χρόνου και αποδεικνύεται στην πράξη πολύ πιο δύσκολο να βρούμε λίγο χρόνο και να τον διαθέσουμε στα παιδιά μας, απ’ ότι να ικανοποιήσουμε μια επιθυμία τους.

Όμως τίποτε δεν είναι ακατόρθωτο αν υπάρχει θέληση και διάθεση.

1.Αφήστε για λίγο το κινητό σας και βγείτε μαζί μια βόλτα

Η ιδέα και μόνο ότι μετά από μια κουραστική ημέρα θα πρέπει να ξεβολευτούμε και να πάμε μια βόλτα, κάθε άλλο παρά μας γοητεύει. Έτσι λοιπόν καθόμαστε στον καναπέ, χαζεύουμε στο κινητό, λέγοντας στον εαυτό μας ότι είναι η δική μας στιγμή χαλάρωσης. Τι γίνεται όμως με το παιδί; Ποια ώρα θα μιλήσει μαζί μας; Αφήστε λοιπόν στην άκρη το κινητό σας, και ασχοληθείτε με το παιδί σας. Ακόμα και να δεν έχετε το κουράγιο για μια βόλτα, μια κουβέντα μεταξύ σας είναι σημαντική.

2.Ζητήστε από το παιδί σας να σας βοηθήσει στις δουλειές

Όταν λέμε δουλειές μην φανταστείτε βαριές ή κουραστικές. Μπορείτε για παράδειγμα την ώρα που φτιάχνετε τη λίστα του σούπερ μάρκετ, να σας λέει τι έχουν ή τι δεν έχουν τα ράφια. Επίσης, μπορείτε να μαγειρέψετε ένα απλό βραδινό, να στρώσετε το τραπέζι, να μαζέψετε τα πιάτα. Απλά πράγματα που όμως θα σας δώσουν την ευκαιρία να είστε μαζί με το παιδί σας.

3. Κάνετε ξεχωριστά πράγματα στο ίδιο δωμάτιο

Ακόμα κι αν τα παιδιά σας είναι στην ευχάριστη θέση να παίζουν ανεξάρτητα, δεν υπάρχει απολύτως κανένα μειονέκτημα να είστε στο ίδιο δωμάτιο με αυτούς. Διαβάστε το περιοδικό σας στο πάτωμα ενώ εκείνα χτίζουν έναν πύργο. Θα εκπλαγείτε από το τι σημαίνει μόνο η παρουσία σας.

4.Προγραμματίστε έγκαιρα τα ραντεβού σας

Είτε πρόκειται για ιατρικά ραντεβού, είτε για το σέρβις του αυτοκινήτου, φροντίστε να γίνονται ώρες που δεν θα πρέπει να λείπετε και οι δυο γονείς από το σπίτι. Επίσης μια καλή λύση είναι να τα προγραμματίζετε τις ώρες που τα παιδιά σας έχουν μια δραστηριότητα, οπότε να επιστρέφετε τις ίδιες ώρες στο σπίτι.

Διαβάστε επίσης

Πώς να περάσετε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά σας

Εργαζόμενη μητέρα: Πώς να περάσετε ποιοτικό χρόνο με το παιδί σας

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved