Είσαι νέα μαμά; Αυτά είναι τα 10 πράγματα που πρέπει να έχεις στο κομοδίνο σου

Όταν γίνεσαι μαμά και έρχεται το μωρό στο σπίτι, τα πάντα προσαρμόζονται στις ανάγκες του μωρού και τις δικές σου.

Είσαι νέα μαμά; Αυτά είναι τα 10 πράγματα που πρέπει να έχεις στο κομοδίνο σου

Κι οι χώροι θα πρέπει να είναι έτσι φτιαγμένοι, ώστε να σας εξυπηρετούν. Ειδικά, η κρεβατοκάμαρά σας, όπου είναι ο χώρος που τις πρώτες μέρες, κυρίως, περνάτε τις περισσότερες ώρες της μέρας σας. Έτσι, τον προσαρμόζετε ώστε να είναι άνετος, λειτουργικός, ήσυχος και να έχει όλα όσα θα χρειαστείτε για εσάς και το μωρό.
Και επειδή η ευκολία, στη δύσκολη καθημερινότητα σας, είναι πάνω απ’ όλα, παρακάτω σας προτείνουμε ποια είναι τα πράγματα που πρέπει να έχετε δίπλα στο κομοδίνο σας για να τα χρησιμοποιείτε όποτε τα χρειάζεστε, και να μην ψάχνεστε τελευταία στιγμή.

Αυτά, λοιπόν, θα πρέπει να έχετε δίπλα σας:

1. Ένα μπουκάλι νερό: Οι μαμάδες που θηλάζουν, ξέρουν καλά ότι η δίψα είναι μια πραγματικότητα. Γι αυτό, λοιπόν, να έχετε δίπλα σας ένα μπουκαλάκι με νερό να πίνετε για να μην χρειάζεται να σηκώνεστε για να πάτε στην κουζίνα.

2. Λαστιχάκι για τα μαλλιά: Αν έχετε μακριά μαλλιά, το λαστιχάκι είναι απαραίτητο όταν θηλάζετε.

3. Ενυδατική χεριών: Επειδή κατά τη διάρκεια του θηλασμού, μπορεί εύκολα να αφυδατωθείτε, καλό είναι να έχετε δίπλα σας μία ενυδατική για τα χέρια, αφού είναι από τα σημεία του σώματος, που χρειάζονται ενυδάτωση.

4. Κρέμα για τις θηλές: Κατά τη διάρκεια του θηλασμού πρέπει να προστατεύουμε και να περιποιούμαστε τις θηλές, κάθε φορά, οπότε μία κρέμα είναι απαραίτητα να βρίσκεται πάνω στο κομοδίνο σας.

5. Πιπίλα: Οι πιπίλες πρέπει να βρίσκονται σε όλα τα σημεία του σπιτιού για να μην ψάχνεστε και ένα από αυτά είναι και το κομοδίνο σας.

6. Κρέμα για τα χείλη: Λόγω της αφυδάτωσης τα χείλη σκάνε εύκολα, γι αυτό και πρέπει να έχετε κρέμα για να τα ενυδατώνετε.

7. Επιθέματα στήθους: Από τα πιο χρήσιμα αξεσουάρ κατά τη διάρκεια του θηλασμού, για να μη λερώνεστε με το γάλα, αλλά και να διατηρείτε καθαρή την περιοχή του στήθους. Πρέπει να τα αλλάζετε συχνά, γι αυτό να τα έχετε δίπλα σας στο κομοδίνο

8. Αντισηπτικό χεριών: Πριν ξεκινήσετε να θηλάσετε το μωρό, τα χέρια σας θα πρέπει να είναι καθαρά. Οπότε, το αντισηπτικό χεριών είναι άκρως απαραίτητο.

9. Σαλιάρα ή πετσετάκι: Για να μη λερωθεί το μωρό, χρειάζεστε μία σαλιάρα ή ένα πανάκι.

10. Μωρομάντηλα: Για να καθαρίσετε το μωράκι σας, αν λερωθεί με το γάλα.

Διαβάστε επίσης:

Μαμά και παιδί: 12 κόλπα για τις πρώτες ημέρες

Αυτά είναι τα απαραίτητα που πρέπει να έχει μία μανούλα που θηλάζει

«Ο θηλασμός είναι ΤΟΣΟ δύσκολος»-Η ειλικρινής παραδοχή μιας μητέρας

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved