Έχετε κόρη; Τότε αφιερώστε 3 λεπτά και δείτε αυτό το βίντεο (vid)

Όλα όσα χρειάζεται να ξέρει μία μαμά, πριν η κόρη της μεγαλώσει, περικλείονται μέσα σε αυτό το 3λεπτο βίντεο.

Έχετε κόρη; Τότε αφιερώστε 3 λεπτά και δείτε αυτό το βίντεο (vid)

Οι μαμάδες των κοριτσιών γνωρίζουν πως οι κόρες τους είναι ισχυρές, δυνατές και ικανές να τα καταφέρουν, με ο, τι καταπιάνονται. Συγχρόνως, όμως, γνωρίζουν ότι το να μεγαλώνεις μία κόρη, ενίοτε έχει και πολλές προκλήσεις. Και το παρακάτω βίντεο, με πρωταγωνίστρια ένα 5χρονο κοριτσάκι, την Elia, δείχνει αυτό ακριβώς: τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μία γυναίκα, μέσα στην κοινωνία, ακόμη και στις προηγμένες χώρες, καθώς υπάρχουν τομείς, όπου ακόμη προσπαθούν να βρουν τη θέση που τους αξίζει. Και πολλές φορές, έρχονται αντιμέτωπες με τα στερεότυπα, που επικρατούν ανάμεσα στα δύο φύλα, σε διάφορους χώρους.

Στο επίμαχο βίντεο, που δημιούργησαν οι Courtney και Peter Hutchens για λογαριασμό του ιντερνετικού περιοδικού, Kazoo, η αφηγήτρια μας συστήνει την Elia. Η Elia είναι ένα κοριτσάκι 5 χρόνων, που γνωρίζει πώς να βουρτσίζει τα δόντια της, πώς να φοράει τα παπούτσια της, αλλά και να διαβάζει στη μικρότερη αδελφή της.

«Ξέρει ότι είναι έξυπνη» λέει η αφηγήτρια και συνεχίζει: «Ωστόσο, υπάρχουν πολλά ακόμη που δεν γνωρίζει. Όπως ότι μόλις το 11% μηχανικοί είναι γυναίκες, και 1 στους 5 σεφ, είναι επίσης γυναίκες. Ή ότι οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν μόλις το 5% των καλλιτεχνών, στο σύγχρονο τμήμα Τέχνης, του Μητροπολιτικού Μουσείου της Νέας Υόρκης. Ή ότι στο γυμνάσιο τα κορίτσια παίρνουν μεγαλύτερους βαθμούς στα μαθήματα θετικής κατεύθυνσης, αλλά νιώθουν λιγότερο ασφαλείς, καθώς έχει περάσει το στερεότυπο, ότι τα αγόρια για παράδειγμα, είναι καλύτερα στα μαθηματικά. Η Elia, επίσης, δεν γνωρίζει ότι το 60% των κοριτσιών εγκαταλείπουν αυτό που αγαπούν, επειδή δεν τους αρέσει η εμφάνιση τους. Ή ότι το 30% των κοριτσιών από την ηλικία των 11 χρόνων – παρόλο που δεν το χρειάζονται – μπαίνουν στη διαδικασία να προσέχουν την εμφάνισή τους, προσπαθώντας να κάνουν ακόμη και δίαιτα. Ο κόσμος συνεχώς, αλλάζει. Μέρα με τη μέρα. Η Elia σήμερα είναι 5 χρόνων. Το μόνο που γνωρίζει είναι η δυνατότητα. Η δυνατότητα να τα καταφέρει σε όσα προσπαθήσει».

Όπως είχε εξηγήσει η μαμά της 5χρονης, Erien Bried η ιδέα για το βίντεο αυτό, ξεκίνησε μετά από μία συζήτηση που είχε με την Elia, η οποία είχε εξομολογηθεί στη μαμά της ότι φαντάζεται τον εαυτό της να ταξιδεύει στον Κρόνο, με ένα γρήγορο διαστημόπλοιο. Για να συμπληρώσει η μικρούλα στη συνέχεια: «Μαμά, εσύ ήξερες ότι το διάστημα είναι μόνο για τα αγόρια»;

Το βίντεο δημοσιεύθηκε τον Μάρτιο του 2016, ωστόσο αξίζει να το ξαναθυμηθούμε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved