Απολαύστε με τα παιδιά σας τις βόλτες στο σούπερ μάρκετ

Με λίγη φαντασία, οι βόλτες στο σούπερ μάρκετ μπορούν να γίνουν διασκεδαστικές για εσάς και τα παιδιά σας!

Απολαύστε με τα παιδιά σας τις βόλτες στο σούπερ μάρκετ

Ήρθε η στιγμή που πρέπει να επισκεφθείτε το σούπερ μάρκετ της γειτονιάς σας, για να αγοράσετε όλα όσα χρειάζεστε για το σπίτι σας. Δεν μπορείτε να αποφύγετε αυτή την επίσκεψη, όσο και αν σκέφτεστε τη γκρίνια μπροστά από το διάδρομο με τα παιχνίδια.

Και ποιο παιδί δεν στέκεται εκεί, κοιτάζοντας τα παιχνίδια και ζητώντας «κάτι». Και να το κλάμα και να η γκρίνια, αν δεν περάσει το δικό του.

Όταν πρόκειται για τη βόλτα στο σούπερ μάρκετ, πολλοί είναι οι γονείς που θέλουν να αφήσουν τα παιδιά στο σπίτι με με κάποιον για να αγοράσουν με την ησυχία τους, όλα όσα χρειάζονται. Αυτό τις περισσότερες φορές όμως, είναι άπιαστο όνειρο και έτσι τα παιδιά καταλήγουν στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου.

Πάρτε μια ανάσα όμως, και διαβάστε το άρθρο μας. Υπάρχουν 5 τρόποι για να απολαύσετε τόσο εσείς όσο και τα παιδιά σας την επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ και μάλιστα να φύγετε χωρίς δράματα.

super market paidia 1

Μέτρα μαζί μου

Πείτε στο παιδί σας να μετρήσει τα μήλα, τις μπανάνες, τα πακέτα μακαρόνια και ο,τιδήποτε βάλετε στο καρότσι σας. Αυτό θα το κρατήσει απασχολημένο.

Ονόμασε αυτό το λαχανικό-φρούτο

Δείξτε λαχανικά και φρούτα στο παιδί σας και ζητήστε του να σας τα ονομάσει.Αν κάποια δεν τα γνωρίζει, είναι μια καλή ευκαιρία για να τα μάθει.

Μεγαλύτερο-μικρότερο/παγωμένο-ζεστό

Ζητήστε από το παιδί σας να ξεχωρίζει στο καρότσι ο,τιδήποτε αγοράζετε και να το τοποθετεί με κατηγορίες. Για παράδειγμα, όλα όσα βάζετε στο ντουλάπι με τα τρόφιμα να τα βάζει μαζί, όλα όσα βάζετε στο μπάνιο να τα βάζει μαζί και το ίδιο να κάνει με τα κατεψυγμένα ή τα προϊόντα που βάζετε στο ψυγείο.

super market paidia 2

Λίστα

Δώστε του λίστα που έχετε ετοιμάσει και ζητήστε του, κάθε φορά που αγοράζετε κάτι να το σβήνει. Επίσης, μπορείτε να του δώσετε την ελευθερία να διαλέξει και να βάλει μόνο του στο καρότσι όλα εκείνα που αναγράφετε στη λίστα.

Δώστε του χρήματα ώστε να τα διαχειριστεί

Για παράδειγμα, δώστε του 5 ευρώ και πείτε του ότι μπορεί να αγοράσει ό,τι θέλει με αυτά τα χρήματα. Αν δεν του φτάνουν για κάτι δεν έχει δικαίωμα να σας ζητήσει επιπλέον χρήματα, ενώ αν του περισσέψουν χρήματα, μπορεί να τα χρησιμοποιήσει στην επόμενη συναλλαγή του.

Απολαύστε μαζί του αυτά τα μικρά παιχνίδια ή σκεφτείτε κάποιο δικό σας. Να είστε σίγουρη ότι δεν θα ξανακλάψει ποτέ μπροστά από κάποιο διάδρομο, ενώ θα νιώσει χρήσιμο και ανεξάρτητο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved