Δέκα απλά μυστικά για να κρατήσει ο γάμος σας για πάντα

«Για πάντα μαζί». Το υποσχεθήκαμε στο ξεκίνημα της σχέσης, το «επισφραγίσαμε» στο γάμο, αλλά κάπου στην πορεία, αυτό το πάντα μαζί, χάθηκε.

Δέκα απλά μυστικά για να κρατήσει ο γάμος σας για πάντα

Και αυτό, συμβαίνει σε πολλά ζευγάρια, με τα διαζύγια συνεχώς να αυξάνονται. Και να αναρωτιέσαι, αν οι γονείς, οι παππούδες ή οι φίλοι και γνωστοί που είναι μαζί για χρόνια ολόκληρα και συνεχίζουν, έχουν βρει κάποιο μυστικό που κρατά το γάμο τους ζωντανό στο πέρασμα των χρόνων. Αναρωτιέσαι, αν έχουν βρει το «μαγικό» χαπάκι για το... «πάντα μαζί».

Αλλά, όπως εξηγούν οι ειδικοί, αυτό το μαγικό χαπάκι, βρίσκεται μέσα στην ίδια την καθημερινότητα ενός ζευγαριού. Είναι απλά πράγματα, που αν τα ακολουθήσουν και οι δύο πλευρές, κάθε μέρα θα κατακτούν το «για πάντα μαζί». Ας δούμε ποια είναι αυτά:

1. Διασκεδάστε μαζί: βγείτε έξω, πηγαίνετε βόλτες, ταξιδέψτε, δείτε μαζί ταινία. Κάντε μαζί πράγματα που θα διασκεδάσουν και τους δύο
2. Χορέψτε: Δεν χρειάζονται ντροπές. Όταν ακούσετε ένα ρυθμικό τραγούδι παρασύρετε ο ένας τον άλλον στη μαγεία της μουσικής και του χορού
3. Γελάστε: Πάντα. Να γελάτε, να λέτε αστεία, να βρίσκετε τη χαρά στα πιο αστεία και χαζά πράγματα που όμως θα σας κάνουν να γελάσετε.
4. Να είστε εκεί κάθε μέρα ο ένας για τον άλλον: Εξάλλου, αυτό είναι γάμος. Μαζί στα εύκολα και στα δύσκολα
5. Να στηρίζει ο ένας τον άλλον στις αποφάσεις του
6. Συγχωρείστε: Πάντα να συγχωρεί ο ένας τον άλλον. Και όταν είναι κάτι δύσκολο που δε μπορείτε να το κάνετε, δώστε, έστω μία ευκαιρία.
7. Να έχετε τα χώρο και το χρόνο σας: Το ότι είστε μαζί δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να έχει ο καθένας το χώρο και τον χρόνο του, όταν τον χρειάζεται
8. Να έχετε χρόνο ο ένας για τον άλλον: Όσο βαρύ και αν είναι το πρόγραμμά σας, φροντίστε να ξεκλέβετε χρόνο για τον/τη σύντροφό σας. Μην επιτρέψετε στη καθημερινότητα να σας αποξενώσει
9. Να σκέφτεστε διπλά τι πρόκειται πείτε ή να κάνετε: Μερικές φορές, πάνω στο θυμό και στην ένταση, λέμε ή κάνουμε πράγματα, που πληγώνουν.
10. Κάνετε έρωτα

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved