Δέκα λόγοι που η γιαγιά και ο παππούς είναι οι καλύτεροι

Σε όποια ηλικία και αν είναι το παιδί, το να πηγαίνει στο σπίτι της γιαγιάς και του παππού είναι για εκείνο η καλύτερη στιγμή.

Δέκα λόγοι που η γιαγιά και ο παππούς είναι οι καλύτεροι

Είτε πρόκειται για διακοπές είτε για μία διανυκτέρευση είτε για μία απλή επίσκεψη, για το παιδί είναι η μεγαλύτερη χαρά, καθώς ξέρουν ότι στο σπίτι τους, όλο και κάποια ευχάριστη έκπληξη θα το περιμένει, όλο και κάποια δραστηριότητα, γλυκό ή από εκείνες τις ιστορίες, που μόνο ο παππούς ή η γιαγιά ξέρουν και λένε.
Και μπορεί πολλές φορές, οι παππούδες να «παραβαίνουν» κάποιος από τους κανόνες των γονιών, και να υπάρχει η σχετική γκρίνια, γι αυτό το λόγο και άλλους, ο παππούς και η γιαγιά είναι τα καλύτερα και αγαπημένα πρόσωπα για το εγγόνι!

Η τηλεόραση είναι πάντα ανοιχτή

Στο σπίτι των παππούδων δεν υπάρχουν ωράρια τηλεόρασης. Είναι πάντα ανοιχτή. Επίσης, δεν υπάρχουν και περιορισμοί.

Στο σπίτι τους υπάρχουν οι τέλειες κρυψώνες

Για ένα περίεργο λόγο, στο σπίτι των παππούδων υπάρχουν τα τέλεια μέρη για να κρυφτείς. Επίσης, υπάρχουν πολλά σημεία για να εξερευνήσεις. Ειδικά τα ντουλάπια και τα συρτάρια, συνήθως κρύβουν μικρούς «θησαυρούς» για ένα παιδί

Έχουν πάντα γλυκά

Δεν υπάρχει περίπτωση να επισκεφτείς τη γιαγιά και να μην έχει γλυκό ή έστω ένα γλύκισμα. Σοκολατάκια, καραμέλες μπισκότα, γλυκό του κουταλιού όλο και κάτι θα βρει το παιδί, που ναι οι παππούδες πιστεύουν, ακόμη ότι ένα γλυκάκι δεν κάνει κακό.

Η γιαγιά φτιάχνει ο, τι θέλει το παιδί

Αν στο παιδί δεν αρέσουν οι φακές που έχει μαγειρέψει, θα σπεύσει να του φτιάξει κάτι άλλο. Στις διακοπές, πάντα, το ρωτάει τι θέλει και φτιάχνει πάντα τα αγαπημένα του φαγητά. Και φτιάχνει και τις πιο ωραίες τηγανίτες.

pappous eggoni

Σπάνια λένε «όχι»

Σε αντίθεση με τους γονείς, οι παππούδες σπάνια λένε «όχι». Προκειμένου να αποφύγουν τα κλάματα του παιδιού ή τη γκρίνια, αλλά κι επειδή δεν τους πάει η καρδιά να του χαλάσουν το χατίρι, λένε πάντα «ναι». Και το παιδί το εκμεταλλεύεται.

Με τον παππού κάνει τις καλύτερες βόλτες

Αν οι παππούδες ζουν στο χωριό, για το παιδί, είναι η καλύτερη εμπειρία. Ειδικά, οι βόλτες με τον παππού. Θα πάνε μαζί στο χωράφι, θα σκαλίσουν το περιβόλι, θα πάνε βόλτα στο ποτάμι..

Λένε τα καλύτερα παραμύθια

Ποιος δεν θα συμφωνήσει ότι τα καλύτερα παραμύθια και ιστορίες, τις λένε ο παππούς και η γιαγιά. Όπως κι εμείς όταν ήμασταν μικρά, λατρεύαμε να μας διηγούνται παραμύθια, το ίδιο συμβαίνει και με τα παιδιά μας.

Έχουν πάντα χρόνο

Ο παππούς και η γιαγιά δεν είναι τόσο απασχολημένοι. Έχουν πάντα χρόνο για να το περάσουν με το εγγόνι τους.

Είναι οι καλύτεροι ακροατές

Δείχνουν πάντα, έναν απίστευτο ενθουσιασμό, όταν το εγγόνι τους θα πει μία ιστορία. Θα το ακούσουν με προσοχή, θα γελάσουν, θα ενθουσιαστούν, θα πούνε μπράβο, θα το κάνουν να νιώσει σημαντικό.

Πάντα έχουν μία έκπληξη

Μικρή ή μεγάλη δεν έχει σημασία. Κάθε φορά, όμως, που το παιδί θα επισκεφτεί το σπίτι τους, θα του έχουν όταν φύγει μία έκπληξη. Ένα δωράκι. Που μπορεί να μην είναι πάντα μεγάλο και ακριβό, όμως, για το εγγόνι τους, είναι σημαντικό και μοναδικό!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved