Απλές ιδέες για να μην τρέχετε τελευταία στιγμή να προλάβετε το κουδούνι του σχολείου

Το να φύγεις το πρωί από το σπίτι με το παιδί για να προλάβετε το κουδούνι, είναι μία καθημερινή πρόκληση. Και αν τύχει και είστε στην ώρα σας, το λες και άθλο.

Απλές ιδέες για να μην τρέχετε τελευταία στιγμή να προλάβετε το κουδούνι του σχολείου

Γιατί από τη στιγμή που θα ξυπνήσει το παιδί, μέχρι την ώρα που θα ανοίξει η πόρτα – για να μην πούμε η κεντρική πόρτα της πολυκατοικίας – θα συνειδητοποιείστε ότι όλο και κάτι έχετε ξεχάσει. Αλλά το παν είναι θέμα οργάνωσης, διότι όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός: «Των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν». Ας δούμε, λοιπόν, κάποιες ιδέες που μπορείτε να κάνετε/κάνουμε για να μην τρέχουμε τελευταία στιγμή, τώρα που ανοίγουν και τα σχολεία.

Βρείτε από το προηγούμενο βράδυ τα ρούχα

Όχι μόνο των παιδιών, αλλά και τα δικά σας. Βρείτε τι θα φορέσετε από τα ρούχα, τις κάλτσες μέχρι τα παπούτσια. Αφήστε τα σε μία καρέκλα, έτοιμα να σας περιμένουν για φόρεμα. Γιατί έχετε υπόψη ότι τον περισσότερο χρόνο το πρωί τον τρώμε, ψάχνοντας τι θα φορέσουμε.

Ετοιμάστε την τσάντα από το προηγούμενο βράδυ

Η ετοιμασία της τσάντας είναι υπόθεση του παιδιού, και όπως εξηγούν και οι παιδαγωγοί, πρέπει το ίδιο να φροντίζει να τη φτιάχνει. Ωστόσο, επειδή όλο και κάτι θα ξεχάσουν, από το προηγούμενο βράδυ, ρίξτε μια ματιά αν τα έχει βάλει όλα μέσα. Τσεκάρετε και το πρόγραμμα, διότι στο δρόμο για το σχολείο, όλο και κάποιο βιβλίο θα θυμηθεί, που ξέχασε στο σπίτι.

paidi proinoxipnima

Ετοίμασε από το προηγούμενο βράδυ το κολατσιό

Για να μην τρέχεις τελευταία στιγμή, ετοίμασε από το προηγούμενο βράδυ το κολατσιό που θα πάρει μαζί του. Το ίδιο ισχύει και με το φαγητό, αν πηγαίνει στο ολοήμερο.

Ξύπνησε νωρίτερα

Ο ύπνος είναι γλυκός, αλλά για να μην τρέχεις τελευταία στιγμή και να είσαι με το άγχος για την ώρα, ξύπνησε λίγο νωρίτερα. Και ξεκίνησε να ξυπνάς και το παιδί ή παιδιά. Μέχρι να χουζουρέψουν, θα έχεις προλάβει να φτιάξεις το πρωινό και να έχεις ετοιμαστεί η ίδια, οπότε όταν σηκωθεί, θα είναι λιγότερα τα ανοιχτά «μέτωπα».

Να έχεις θετική διάθεση

«Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται», γι’ αυτό φρόντισε τόσο η δική σου όσο και του παιδιού να είναι καλή από το ξεκίνημα της. Ξύπνησε το παιδί γλυκά, απέφυγε τις εντάσεις και τις φωνές. Φάτε μαζί το πρωινό, πείτε για τα πλάνα σας, γενικά δεν χρειάζεται εκνευρισμός. Θα χαλάσει και τη δική του τη διάθεση και του παιδιού που θα είναι στο σχολείο

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved