Το πιο συχνό λάθος που κάνουν τα παντρεμένα ζευγάρια σύμφωνα με μία σύμβουλο σχέσεων

Στην αρχή νιώθετε σαν τον πρώτο καιρό, όταν ήσασταν νιόπαντροι, αισθάνεστε σα να μην έχει τελειώσει το γαμήλιο ταξίδι. Και προτού το καταλάβετε, βρίσκεστε μπροστά σε έναν σύμβουλο γάμου, στην καλύτερη περίπτωση.

Το πιο συχνό λάθος που κάνουν τα παντρεμένα ζευγάρια σύμφωνα με μία σύμβουλο σχέσεων

Είστε αντιμέτωποι με προβλήματα και το γάμο σας να βρίσκεται σε ένα περίεργο σταυροδρόμι. Και αναρωτιέστε πώς φτάσατε στο σημείο αυτό. Ξέρω και ξέρετε κι εσείς ότι αγαπιέστε. Η αγάπη σας δεν έχει τελειώσει.

Η πιο συχνή ερώτηση που ακούω από έναν παντρεμένο ή παντρεμένη είναι: «Είμαι σίγουρη/ος ότι ξέρει πως την/τον αγαπώ» και «Θα πρέπει να ξέρει πως νιώθω, τι σκέφτομαι, τι θέλω». Μάλιστα. Ξέρετε, ο σύντροφος σας δεν είναι μέντιουμ (εκτός και αν έχει τέτοιες ικανότητες) για να μαντεύει τι αισθάνεστε, τι νιώθετε, τι σκέφτεστε.

Και αυτό είναι το πιο συχνό λάθος, που κάνουν πολλά παντρεμένα ζευγάρια. Αφήνουν την καθημερινότητα να τους παρασύρει και σταματούν να επικοινωνούν μεταξύ τους. Να μιλούν, να ανοίγονται, να εκφράζει ο ένας στον άλλον συναισθήματα, σκέψεις, απόψεις. «Έχουν ξεχάσει πώς είναι μία ομάδα» τονίζει η σύμβουλος σχέσεων, Tara Cafelle. Έχω μιλήσει με πολλούς συζύγους, που έχουν έρθει να με συμβουλευτούν. Και όλοι έχουν την ίδια απορία: πρέπει να το πούνε στο σύζυγός τους για την επίσκεψη;

Ναι πρέπει να μιλήσετε. Πρέπει να βρείτε τη χαμένη επικοινωνία σας. Να μοιράζεστε με τον άνθρωπό σας και όσα νιώθετε και όχι να μιλάτε μόνο για τις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και του σπιτιού. «Είστε ομάδα και δεν πρέπει να το ξεχνάτε», τονίζει η Cafelle. Εξάλλου, αν δε λύσετε εγκαίρως το πρόβλημα επικοινωνίας, τότε το πρόβλημα θα γίνει μεγαλύτερο και από το... ταξίδι του μέλιτος θα βρεθείτε αντιμέτωποι με μία κατάσταση και θα αναρωτιέστε πώς φτάσατε εδώ!

Πηγή: popsugar

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved