Ταινίες από τη δεκαετία του 90, που αξίζει να δείτε μαζί με τα παιδιά σας

Τη δεκαετία του 90 από τη μεγάλη οθόνη πέρασαν πολλές και σπουδαίες ταινίες.

Ταινίες από τη δεκαετία του 90, που αξίζει να δείτε μαζί με τα παιδιά σας

Ταινίες, που κάποιοι μεγάλωσαν μαζί τους, ταινίες που μας «σημάδεψαν», ταινίες που αξίζει να τις δείτε σήμερα ως μανούλες, μαζί με τα παιδιά σας.

Έχουμε και λέμε, λοιπόν:

  1. Mrs. Doubtfire (1993)
Mrs Doubtfire

Ο αξέχαστος Robin Williams ντύνεται νταντά για χάρη των παιδιών του και οι στιγμές που ακολουθούν χαρίζουν γέλιο. Αλλά και πολλή συγκίνηση. Η ταινία πραγματεύεται τη ζωή δυο χωρισμένων γονιών, με έναν πιο... εύπεπτο τρόπο.

2. Matilda (1996)

Matilda

«Κάπου μέσα μας υπάρχει κρυμμένη η δύναμη για να αλλάξουμε τον κόσμο». Από τις πιο δυνατές ατάκες και με νόημα ατάκες, σε ταινία. Η μικρή Matilda με τις μαγικές ικανότητες, θα δώσει σπουδαία μαθήματα στο παιδί σας, ειδικά το πώς να αντιμετωπίσει πιο ισχυρά από εκείνον παιδιά, που θα θελήσουν να του επιβληθούν

3. Free Willy (1993)

free willy

«Πόσο μακριά μπορείς να πας για έναν φίλο σου»; Πόσες δε λατρέψαμε το αξιολάτρευτο δελφίνι, τον Willy; Δε γελάσαμε μαζί του και δε συγκινηθήκαμε. Πρόκειται για μία συγκινητική ταινία, που θα περάσει πολλά μηνύματα στο παιδί, όπως οι συζητήσεις γύρω από τη ζωή, το νόημα της αληθινής φιλίας, το να αγαπάς και να αγαπιέσαι.

4. Jack (1996)

jack

Μία ακόμη σπουδαία ερμηνεία του αξέχαστου Robin William στο ρόλο του Jack, ενός μεγάλου παιδιού. Σίγουρα, τα παιδιά σας – όπως κι εμείς – θα λατρέψουν τον Jack, ο οποίος μπορεί να διαφέρει από τους συνομήλικους του, αλλά δεν παύει να διαθέτει μία καρδιά ενός 10χρονου αγοριού.

5 Forrest Gump (1994)

forest gump

«Η ζωή είναι σαν ένα κουτί σοκολατάκια... ποτέ δεν ξέρεις πότε θα τα πάρεις». Ποιος δε θυμάται την ατάκα αυτή; Ο Forrest Gump είναι ένα παιδί με ιδιαίτερες ικανότητες και μπορεί τα κατορθώματά του να είναι στην υπερβολή, όμως, μέσα από αυτά περνάει το πιο σπουδαίο μήνυμα: αυτό του να μην το βάζεις κάτω και να προσπαθείς! Μία σπουδαία ταινία με τον Tom Hanks που αξίζει να τα δείτε και με τα παιδιά σας, λίγο μεγαλύτερης ηλικίας.

6. Home alone (1990)

home alone

Εντάξει, σίγουρα την έχετε δει οικογενειακώς, αφού είναι κάτι σαν... χριστουγεννιάτικο must. Αλλά την προτείνουμε, γιατί αξίζει να τη δείτε – και να γελάσατε – και πάλι και πάλι.

7. My girl (1991)

mygirl

«Είναι καλό να έχεις έναν φίλο που να σε καταλαβαίνει, ακόμη και αν είναι αγόρι». Μία τρυφερή ταινία, ύμνος της παιδικής φιλίας. Και δεν υπάρχει παιδί, που να μην ταυτιστεί με τον Thomas και τη Vada. Η ταινία αυτή μέσα από τους δύο μικρούς πρωταγωνιστές, πραγματεύεται σοβαρά κοινωνικά θέματα, όπως η απώλεια ενός γονιού, το να μεγαλώνεις μόνος ένα παιδί, η αγάπη, η αληθινή φιλία. Μία ταινία που θα συγκινήσει μικρούς και μεγάλους.

8. Dennis, ο τρομερός (1993)

dennisotromeros

Μία ταινία – ύμνος στα σκανδαλιάρικα παιδιά. Ο Dennis, ο τρομερός είναι ο αγαπημένος μικρών και μεγάλων και τα κατορθώματά του, δηλαδή οι ζημιές τους, σκορπούν απίστευτο γέλιο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved