Είσαι νέα μαμά; 7 συμβουλές που θα σου φανούν χρήσιμες

Είσαι νέα μαμά; Δεν έχεις προηγούμενη εμπειρία και νιώθεις φορές πώς δεν τα καταφέρνεις;

Είσαι νέα μαμά; 7 συμβουλές που θα σου φανούν χρήσιμες

Μήπως ανήκεις κι εσύ στην κατηγορία, που έχεις συγγενείς, φίλους, γνωστούς που σου λένε «αυτό πρέπει», «αυτό δεν πρέπει» και οι διαφορετικές εκδοχές σε μπερδεύουν περισσότερο; Μάλλον, ήρθε η ώρα να χαλαρώσεις. Κανείς δε γεννήθηκε γονιός. Έγινε και έμαθε. Όπως θα μάθεις και εσύ. Ωστόσο υπάρχουν κάποιες συμβουλές, που θα σου φανούν χρήσιμες, στη νέα σου καθημερινότητα ως μαμά

Ζήσε το τώρα με το μωρό σου
Ναι έχεις άγχος, κυρίως τον πρώτο καιρό. Ωστόσο, ζήσε το τώρα με το μωρό σου. Είναι οι πιο ωραίες μέρες. Μην τις αφήσεις να περάσουν με άγχος.

Προετοίμασε τον εαυτό σου για τις μέρες που θα αρρωστήσει
Θα έρθουν και οι μέρες εκείνες, που το μωράκι σου θα αρρωστήσει. Κι εσύ δεν θα ξέρεις πώς να το χειριστείς. Μην αφήσεις το άγχος να σε κυριεύσει. Παρέμεινε ψύχραιμη. Συζήτησε το με τον παιδίατρο σου. Αυτός θα σου εξηγήσει τι να κάνει όταν αρρωστήσει το μωρό. Εξάλλου, ο καλός παιδίατρος είναι πάντα εκεί, όποια ώρα και αν τον χρειαστούμε.

neamamakourasmeni

Βρες αυτούς που εμπιστεύεσαι περισσότερο
Εννοείται ότι η γνώμη του παιδίατρου είναι εκείνη που εμπιστευόμαστε περισσότερο. Αλλά για απλές καθημερινές απορίες, καταλαβαίνεις πως δε μπορείς να απευθύνεσαι συνέχεια σε εκείνον. Έτσι, φτιάξε μία λίστα με απορίες και στην επόμενη επίσκεψη σου, ρώτησε τον. Ωστόσο, θα χρειαστείς τη γνώμη και έμπειρων μαμάδων, που θα σε βοηθήσουν. Βρες, λοιπόν, εκείνες που εμπιστεύεσαι περισσότερο και κυρίως, όχι υπερβολικές μαμάδες, που θα σε αγχώσουν περισσότερο

Άσε το σύζυγό σου να σε βοηθήσει
Δεν χρειάζεται να τα κάνεις όλα εσύ, ούτε να βλέπεις τον εαυτό σου ως μία super μαμά. Άσε το σύζυγό σου να σε βοηθήσει. Να συμμετέχει και εκείνος στην καθημερινή φροντίδα του παιδιού. Εξάλλου, οι σύγχρονοι μπαμπάδες, πλέον, βοηθούν και συμμετέχουν ενεργά στο μεγάλωμα του παιδιού.

Διάβασε του κάθε βράδυ
Μπορεί να είναι ακόμη μωρό, όμως, καταλαβαίνει τα εξωτερικά ερεθίσματα. Έτσι, διάβασε του από λίγο κάθε βράδυ. Επίσης, μίλα στο μωράκι σου συνέχεια, νιώθει έτσι μεγαλύτερη ασφάλεια.

Κατέβασε τα τηλέφωνα
Πάρε λίγο χρόνο για εσένα. Κάνε ένα διάλειμμα απ’ όλα. Όταν κοιμάται το μωρό, κατέβασε τα τηλέφωνα, βάλει λίγη χαλαρή μουσική και ξάπλωσε στον καναπέ να χαλαρώσεις. Το έχεις ανάγκη.

Βγάλε φωτογραφίες, τράβηξε βίντεο
Η τεχνολογία μας επιτρέπει πλέον οποιαδήποτε στιγμή μέσα στην καθημερινότητα μας, να τραβήξουμε άπειρες φωτογραφίες και άπειρα βίντεο. Κάντο. Όχι άπειρα, αλλά απαθανάτισε στιγμές με το μωρό σου. Όταν μεγαλώσει, θα του αρέσει να βλέπει πώς ήταν μωρό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved