Έχετε σκεφτεί για ποιο λόγο κρατάμε το μωρό από την αριστερή πλευρά;

Εσείς από ποια πλευρά κρατάτε αγκαλιά το μωρό; Από την αριστερή ή από τη δεξιά;

Έχετε σκεφτεί για ποιο λόγο κρατάμε το μωρό από την αριστερή πλευρά;

Η συντριπτική πλειοψηφία, πάντως, γύρω στο 80%, κρατά το μωρό, από την αριστερή πλευρά του σώματος. Και υπάρχει για αυτό, και επιστημονική εξήγηση!
Σύμφωνα, με μία πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε από το Nature Ecology and Evolution, οι άνθρωποι είναι έτσι «προγραμματισμένοι», ώστε να κρατάνε τα μωρά ασφαλή, με αυτόν τον τρόπο! Σας μπερδέψαμε;

Δείτε πώς έχουν τα πράγματα κι επιστημονικά και όπως τα ανέλυσε η παραπάνω έρευνα.

Η δεξιά πλευρά επεξεργάζεται καλύτερα τις πληροφορίες από το περιβάλλον, τα εξωτερικά ερεθίσματα, αλλά και ειδικά τα συναισθήματα. Η αριστερή πλευρά ενισχύει το δέσιμο της μαμάς με το παιδί, επειδή το δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου, επιτρέπει να κατανοήσουμε αυτά που βλέπουμε, να αναγνωρίσουμε τους μορφασμούς του μωρού και να καταλάβουμε τις ανάγκες του.

Βέβαια, θα σκεφτείτε πως το να κρατάς αγκαλιά ένα μωρό, είναι και καλή γυμναστική για τα χέρια. Που σημαίνει ότι αν το δεξί το έχουμε – κατά κάποιο τρόπο – σε αχρηστία, πώς θα δυναμώσουμε τους μύες. Σε αυτό το κομμάτι, η εν λόγω έρευνα υποστηρίζει ότι θα πρέπει να βρείτε μία άλλη μορφή εκγύμνασης του χεριού, καθώς είναι σημαντικό να κρατάτε το παιδιά στα αριστερά, ώστε να ενισχυθεί το μεταξύ σας δέσιμο. Ωστόσο, υπάρχουν και ο περιπτώσεις εκείνες, που βολεύονται να κρατούν το μωρό με το δεξί χέρι. Σε αυτή την περίπτωση, καλό είναι να κάνετε συχνές εναλλαγές από τα δεξιά προς τα αριστερά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved