Οι 9 τύποι μαμάδων που συναντάς την πρώτη μέρα στο σχολείο

Η πρώτη μέρα στο σχολείο είναι δοκιμαστική, όχι μόνο για τα παιδιά που μπαίνουν στη νέα τους τάξη αλλά για τους γονείς.

Οι 9 τύποι μαμάδων που συναντάς την πρώτη μέρα στο σχολείο

Για τους γονείς, σημαίνει πολλά περισσότερα η εισαγωγή στο δημοτικό, μιας και το βλασταράκι τους μεγαλώνει, πηγαίνει σε νέο σχολείο και εκείνοι με τη σειρά τους γνωρίζουν νέες μαμάδες αλλά και μπαμπάδες.

Στο σχολείο μια μαμά θα γνωρίσει πολλούς τύπους μαμάδων. Εμείς όμως, ξεχωρίσαμε τους εννέα εκείνους τύπους που κάνουν τη διαφορά και καταφέρνουν να ξεχωρίσουν από την πρώτη κιόλας μέρα στο σχολείο.

1. Η ευσυγκίνητη μαμά

ezgif.com optimize

Θα την αναγνωρίσετε από τα δάκρυα στα μάτια και τα χαρτομάντιλα στα χέρια.

2. Την «Προεδρίνα» μαμά

proedros mama

Πρόκειται για τη μαμά που θα έρθει αμέσως να σας γνωρίσει και να σας κεράσει κεκάκι. Μην εκπλαγείτε αν σε μερικούς μήνες σας ζητήσει να την ψηφίσετε για πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

3. Η «μη με πλησιάζεις» μαμά

klika mamadon

Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν όλες εκείνες οι μαμάδες που έχουν ήδη την κλίκα τους και δεν θέλουν καμία άλλη μαμά στην παρέα. Μην δοκιμάσετε καν να ενταχθείτε σε αυτή την ομάδα.

4. Η «δεν θέλω να κάνω γνωριμίες» μαμά

den thelo filous mama

Θα πάει με χαρά τα παιδιά της στο σχολείο, αλλά ποτέ δεν θα τη δείτε να πλησιάζει στην είσοδο. Τις περισσότερες φορές χαιρετάει τα παιδιά της από τη θέση του οδηγού.

5. Η φωτογράφος μαμά

fotografos mama

«Πες τυρί!». Η φωτογράφος μαμά έχει στο χέρι μια φωτογραφική μηχανή ή ένα κινητό και είναι έτοιμη να μη χάσει κανένα στιγμιότυπο από την πρώτη μέρα στο σχολείο του παιδιού της. Θέλει να έχει την τέλεια φωτογραφία κατά την είσοδο του παιδιού στην τάξη, τη στιγμή που γνωρίζει τη δασκάλα του, που κρεμάει την τσάντα του και άλλα πολλά.

6. Η «επιτέλους ξεφορτώθηκα» τα παιδιά μαμά

xefortothika ta paidia

Αυτή η μαμά περιμένει πώς και πώς να κλείσει η πόρτα του σχολείου για να γιορτάσει το γεγονός που τα παιδιά της επέστρεψαν στο σχολείο. Θα την αναγνωρίσεις, μόλις σου ζητήσει να σε κεράσει καφέ και πρωινό στην κοντινότερη καφετέρια της γειτονιάς.

7. Η απελπισμένη μαμά

mama 7

Είναι εκείνη η μαμά που έχει πάνω από τρία παιδιά, πηγαίνουν σε διαφορετικές τάξεις και τρέχει από δω και από κει για να προλάβει όλες τις στιγμές των παιδιών της. Μην εκπλαγείτε αν μπερδέψει τις τάξεις...

8. Η ενοχλητική μαμά

help

Θα αναγνωρίσεις αυτή τη μαμά από την πρώτη μέρα κιόλας. Θα ψάξει να βρει αμέσως τη δασκάλα και θα τη ζαλίσει με ανούσιες ερωτήσεις, ενώ κάθε στιγμή θα βρίσκεται από πίσω της μήπως και το παιδί της χρειαστεί κάτι.

9. Η πολύξερη μαμά

polixeri mama

Έχει μεγαλύτερο παιδί στο σχολείο, έτσι τα ξέρει ΟΛΑ και δεν φοβάται να στο δείξει. Ξέρει που θα βρεις τη διευθύντρια, ίσως να σου πει να μεσολαβήσει αν χρειαστείς κάτι, ξέρει απ'έξω και ανακατωτά ποιες μαμάδες να αποφύγεις και ποιες όχι και γενικότερα θα σου δείξει με τον τρόπο της ότι τα ξέρει όλα και πως είναι ο άνθρωπός σου.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved