Οργανώστε μία οικογενειακή βραδιά σινεμά στο σπίτι με 4 απλά βήματα

Στα παιδιά σας αρέσει να βλέπουν τηλεόραση; Αρέσει και σε εσάς; Στον ελεύθερο χρόνο σας, τσακώνεστε μικροί μεγάλοι ποιος θα έχει το τηλεκοντρόλ; 

Οργανώστε μία οικογενειακή βραδιά σινεμά στο σπίτι με 4 απλά βήματα

Σκεφτήκατε, αυτές τις ώρες που έχετε για να δείτε τηλεόραση, να τις κάνετε πιο δημιουργικές και να αφορά όλη την οικογένεια; Σας έχουμε την τέλεια ιδέα, που θα αρέσει στα παιδιά και θα ενθουσιάσει και εσάς. Οργανώστε μία βραδιά σινεμά για όλη την οικογένεια στο σπίτι. Με 4 απλά βήματα. Έχουμε και λέμε, λοιπόν:

Βήμα 1: Ορίστε το ραντεβού

Ορίστε τη μέρα που θα γίνει η προβολή. Προτιμήστε να είναι Παρασκευή ή Σάββατο, ώστε την επόμενη μέρα να μην έχετε υποχρεώσεις και να είστε πιο ξεκούραστοι. Ορίστε ώρα κι επιλέξτε την ταινία που θα δείτε, κατά προτίμηση παιδική, για να μη βαρεθούν τα παιδιά. Εξάλλου, υπάρχουν ωραίες παιδικές, που δεν θα βαρεθείτε εσείς. Μοιράστε ρόλους στον κάθε ένα, και αποφασίστε και το μενού για εκείνη τη βραδιά. Θα φτιάξετε πίτσα; Burgers; Εσείς διαλέγετε. Έτσι, θα έχετε καταφέρει σε πρώτη φάση να δημιουργήσετε στα παιδιά μία προσμονή για τη βραδιά εκείνη.

Βήμα 2: Ορίστε ρόλο στα παιδιά και το μπαμπά

Αν αποφασίσετε να φτιάξετε πίτσα, δώστε στο κάθε παιδί από έναν ρόλο. Να κόψουν τα αλλαντικά, να πλύνουν τα λαχανικά, να βοηθήσουν γενικά στην προετοιμασία της. Ο μπαμπάς, πάλι, ας αναλάβει να αγοράσει τα πράγματα από το σούπερ μάρκετ. Έτσι, βάζετε όλη την οικογένεια σε έναν δημιουργικό «πυρετό»

family

Βήμα 3: Φτιάξτε ατμόσφαιρα

Μπορεί ο χώρος του σπιτιού να μην ενδείκνυται για πολλά, αλλά και σε έναν μικρό μπορείτε να είστε εξίσου δημιουργικές ως προς τη φαντασία. Ρίξτε στο πάτωμα μαξιλάρες ή πουφ. Κλείστε τις κουρτίνες ή ανοίξτε τους καναπέδες και γενικά φτιάξτε μία cozy ατμόσφαιρα.

Βήμα 4: Μην ξεχάσετε το ποπ κορν

Σινεμά χωρίς ποπ κορν γίνεται; Δεν γίνεται. Οπότε φτιάξτε ποπ κορν ή κάποιο γλυκάκι και κάντε στα παιδιά σας έκπληξη. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι κάπου στη μέση θα ξεκινήσουν να βαριούνται. Οπότε εκείνη τη στιγμή, εμφανίστε τους το ποπ κορν. Θα τα ενθουσιάσει και θα τα επαναφέρει σε… movie διάθεση!

Καλή διασκέδαση!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved