Πέντε απλά πράγματα που σημαίνουν πολλά για τα παιδιά

Βρείτε λίγο χρόνο μέσα στην ημέρα σας και αφιερώστε τον στο παιδί σας. Δεν χρειάζεται να κάνετε περίτεχνα πράγματα ή κουραστικά.

Πέντε απλά πράγματα που σημαίνουν πολλά για τα παιδιά

Αρκούν μερικά απλά που κάνουν όμως τη διαφορά.

1. Ανάγνωση βιβλίου
Ανάγνωση με ανάγνωση έχει διαφορά. Αν λοιπόν αποφασίσετε να διαβάσετε ένα βιβλίο στο παιδί σας, φροντίστε να το κάνετε με τρόπο. Τι εννοούμε; Αλλάξτε τον τόνο τις φωνή σας κάθε φορά που μιλάει ένας διαφορετικός χαρακτήρας, δώστε χρώμα και ένταση όταν και όποτε χρειάζεται. Με αυτό τον τρόπο, τα παιδιά θα ανυπομονούν να τους διαβάζετε ιστορίες.
2. Αγκαλιές
Δεν υπάρχει μεγαλύτερο δώρο για ένα παιδί από την απλόχερη αγάπη σας και την αγκαλιά σας. Αγκαλιάστε το όσο πιο συχνά μπορείτε. Μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι τα παιδιά που είχαν αγάπη και αγκαλιές κατά την παιδική τους ηλικία, είχαν περισσότερες πιθανότητες να είναι ευτυχισμένα και συμπονετικά στην ενήλικη ζωή τους.
3.Βόλτες ή ταξίδια
Τα οικογένεια ταξίδια είναι βοηθούν τη συναισθηματική ευεξία του παιδιού σύμφωνα με βρετανική έρευνα. Όμως ακόμα και όταν δεν μπορείτε να ταξιδέψετε, μια βόλτα στο κοντινό πάρκο ή μια απόδραση είναι αρκετή για την καλή ψυχολογία του παιδιού.
4. Χρόνος
Δώστε στο παιδί σας την προσοχή που χρειάζεται. Δεν σημαίνει ότι πρέπει να του μιλάτε με τις ώρες, αλλά του μιλάτε. Να κάνετε διάλογο , να νοιώθει το παιδί ότι ενδιαφέρεστε για την ημέρα του, για το πώς περνάει, το πώς νιώθει.
5. Φωτογραφίες
Με τα έξυπνα κινητά, οι φωτογραφίες είναι πλέον προέκταση του χεριού μας. Μην ξεχνάτε λοιπόν να φωτογραφίζεστε με το παιδί σας, σε αστείες και αυθόρμητες πόζες. Θα μπορείτε να τις βλέπετε- όχι και πολλά χρόνια μετά- και να θα θυμάστε τις ευχάριστες και ευτυχισμένες στιγμές.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved