Τα οφέλη να έχεις παιδιά με μικρή διαφορά ηλικίας

Πολλοί γονείς από τη στιγμή που αποφασίζουν να κάνουν δεύτερο παιδί, θέλουν να έχει μικρή διαφορά με το πρώτο. Άλλοι πάλι, δεν αντέχουν σε σύντομο χρονικό διάστημα να αποκτήσουν να μπουν ξανά στην ίδια διαδικασία και αφήνουν να μεσολαβήσουν μερικά χρόνια.

Τα οφέλη να έχεις παιδιά με μικρή διαφορά ηλικίας

Η απόφαση απόκτησης παιδιών είναι καθαρά προσωπική και δεν υπόκειται σε κάποιους κανόνες. Πάντα υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, όποια κι αν είναι η επιλογή, γι΄αυτό και ο καθένας αποφασίζει με βάση τις αντοχές του (προσωπικές, οικονομικές). Η Leena Kollar, μητέρα δύο παιδιών, με διαφορά δύο χρόνων μεταξύ τους, γράφει για τους λόγους που πρέπει να κάνει μια γυναίκα παιδιά με μικρή διαφορά μεταξύ τους.

1.Ισχυρό δέσιμο
Όταν τα αδέλφια έχουν μικρή διαφορά ηλικίας, στην ουσία μεγαλώνουν παρέα. Νοιάζονται το ένα για το άλλο, φροντίζει το ένα το άλλο, παίζουν μαζί. Ακόμα κι αν τσακώνονται τις περισσότερες φορές είναι ο καλύτερος φίλος του άλλου. Είναι τόσο πολύτιμο! Έχοντας αναπτύξει έναν ισχυρό δεσμό μεταξύ τους είναι σίγουρο ότι θα το έχουν για το υπόλοιπο της ζωής τους.
2. Οικονομία χρημάτων
Μετά το πρώτο παιδί γνωρίζεις τι να περιμένεις και με το δεύτερο. Υπολογίζεις τα μηνιαία έξοδα που σχετίζονται με το παιδί και επιπλέον έχεις πολλά πράγματα σχεδόν άθικτα από το πρώτο. Έχοντας τα παιδιά κοντά στην ηλικία δεν έχεις σημαντικές αλλαγές στον οικογενειακό προϋπολογισμό.
3. Ρουτίνα
Η μικρή διαφορά μεταξύ των παιδιών μπορεί για κάποιες μητέρες να είναι κουραστική, για μένα ήταν ρουτίνα. Δεν πρόλαβα να βγω από το πρόγραμμα, να επιστρέψω στους κανονικούς μου ρυθμούς και στη συνέχεια να μπω εκ νέου στη διαδικασία ανατροφής του μωρού. Έτσι, συνέχισα τη ρουτίνα μου, και τώρα πλέον, που έχουν μπει όλα σε ένα πρόγραμμα, νοιώθω ότι τα δύσκολα έχουν περάσει.
4. Καμία πίεση για την απώλεια βάρους
Ήμουν πολύ τυχερή που έχασα τα κιλά της εγκυμοσύνης γρήγορα . Όμως, επειδή ήξερα ότι ήθελα να έχω και δεύτερο παιδί σχετικά σύντομα μετά την πρώτη γέννα, δεν υπήρχε πίεση να χάσω όλο το βάρος του μωρού αμέσως. Το μυστικό είναι να μην αφεθείς τελείως και πάρεις διπλάσια κιλά, με τη σκέψη ότι θα μείνεις ξανά έγκυος.
5.Δεν ξεκινάς από την αρχή
Αν είχα περιμένει να περάσουν κάποια χρόνια για να κάνω δεύτερο παιδί, θα ήταν σαν να ξεκινήσουμε από την αρχή. Να συνηθίσεις τις άγρυπνες νύχτες και πάλι, να ετοιμάζεις γεύματα για το μωρό, να ακολουθείς άλλο πρόγραμμα τη στιγμή που το μεγάλο παιδί θα θέλει να κάνει άλλα πράγματα. Όμως, δεδομένου ότι τα παιδιά μου είναι κοντά στην ηλικία, δεν χρειάστηκε να προσαρμόσω τη ζωή μου σε νέα δεδομένα. Το είχα ήδη κάνει δύο χρόνια πριν.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved