Συμβουλές για γιαγιάδες και παππούδες: Πώς θα περάσετε μια υπέροχη μέρα με τα εγγόνια σας

Οι διακοπές και τα σαββατοκύριακα συνήθως σημαίνουν για τη γιαγιά και τον παππού περισσότερος χρόνος με τα εγγόνια.

Συμβουλές για γιαγιάδες και παππούδες: Πώς θα περάσετε μια υπέροχη μέρα με τα εγγόνια σας

Τα εγγόνια είναι ευλογία για τους περισσότερους παππούδες και γιαγιάδες και απολαμβάνουν την κάθε στιγμή μαζί τους. Ακόμη και αν τα εγγόνια σας μένουν κοντά σας και τα βλέπετε αρκετά συχνά, οι επισκέψεις τους ειδικά όταν πρόκειται να μείνουν στο δικό σας σπίτι, είναι μοναδικές.

Ξεκουραστείτε

Όσο fit ή όχι κι αν είστε, σίγουρα δεν θα έχετε την ενέργεια που έχουν οι γονείς των παιδιών. Για αυτό ξεκουραστείτε όσο μπορείτε πριν την επίσκεψη των παιδιών στο σπίτι και κάντε μικρά διαλείμματα μετά από κάθε δραστηριότητα που κάνετε με τα παιδιά.

Ακόμη και τα πιο δραστήρια παιδιά απολαμβάνουν μια ιστορία που δεν έχουν ξανακούσει ή έχουν αγωνία μέχρι να διαβάσετε το επόμενο κεφάλαιο από κάποιο μεγάλο βιβλίο. Όταν το θεωρείται απαραίτητο βάλτε τους μια ταινία στο dvd να δούνε ώστε να βρείτε λίγο χρόνο να χαλαρώσετε.

GIAGIA

Παιχνίδια στο σπίτι της γιαγιάς

Είναι καλό να γνωρίζουν τα παιδιά ότι η γιαγιά έχει παιχνίδια στο σπίτι. Παιχνίδια που στο σπίτι τους δεν τα έχουν. Έτσι αν σας αρέσει να φροντίζετε τον κήπο σας είναι ωραίο να γνωρίζουν ότι έχουν τα δικά τους εργαλεία για να σας βοηθήσουν ή αν σας αρέσει να ζωγραφίζετε ότι έχουν το δικό τους καμβά, πινέλα και μπογιές για να δημιουργήσουν τα δικά τους έργα τέχνης.

Ώρα για ύπνο

Ο ύπνος είναι σημαντικός για ένα παιδί, είτε το βράδυ είτε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Έτσι καλό θα είναι να ακολουθείτε το πρόγραμμα που ακολουθούν τα παιδιά και στο δικό τους σπίτι. Κάντε ένα χαλαρωτικό μπανάκι, διαβάστε μια ιστορία, πείτε κάποιο τραγουδάκι ή παίξτε ένα χαλαρωτικό παιχνίδι.

Αν θέλετε να κάνετε την διαμονή του παιδιού στο σπίτι σας, καλύτερη, τότε μπορείτε να δημιουργήσετε μια έξτρα ρουτίνα. Ζητήστε τους να φέρουν τα αγαπημένα τους αντικείμενα από το σπίτι, κουβερτάκια, αρκουδάκια, μαξιλάρια και πείτε τους ιστορίες από τα δικά σας παιδικά χρόνια και τι έκαναν οι δικές σας γιαγιάδες για εσάς.

PAPPOUS

Λιχουδιές

Αν και οι γιαγιάδες με τους παππούδες πρέπει να κακομαθαίνουν τα εγγόνια τους, κάντε το αλλά να υπάρχει λόγος. Να σέβεστε τους κανόνες που έχουν θέσει οι γονείς σχετικά με τα δώρα, τις λιχουδιές, την τηλεόραση και τις ηλεκτρονικές συσκευές. Συζητήστε με το ζευγάρι τι θέλετε να κάνετε και φροντίστε να υπάρχει ένας καλός λόγος για να δώσετε μια λιχουδιά ή ένα παγωτό στο εγγόνι σας.

Έξοδοι

Όταν τα παιδιά είναι λίγο μεγαλύτερης ηλικίας οι βόλτες γίνονται πιο εύκολα. Για παράδειγμα μπορούν να ακολουθήσουν σε μια πισίνα ή στο σούπερ μάρκετ. Αν όμως τα παιδιά είναι μικρότερης ηλικίας, τότε θα πρέπει να είστε προσεκτικοί με τις εξόδους.

Κανονίστε συναντήσεις με παιδάκια ίδιας ηλικίας και δώστε την ευκαιρία στα εγγόνια σας να συναναστραφούν και με άλλα παιδιά.

Ασφάλεια

Φροντίστε να είναι το σπίτι σας ασφαλές για την επίσκεψη των εγγονιών σας. Αυτό σημαίνει ότι αν είναι μικρά θα πρέπει σε όλες τις γωνίες να υπάρχουν προστατευτικά. Το ίδιο θα πρέπει να συμβεί εάν υπάρχει σκάλα στο σπίτι. Τοποθετήστε πόρτες ασφαλείας για να μην υπάρχει κίνδυνος να τραυματιστεί το παιδί.

Επίσης, καλό θα είναι στο σπίτι να υπάρχει ένα φαρμακείο με όλα τα απαραίτητα και τα απορρυπαντικά να μην είναι σε κοινή και προσβάσιμη θέα.

Τέλος, απλά να θυμάστε να απολαύσετε όλες τις στιγμές με τα εγγόνια σας. Τα χρόνια περνούν και εκείνα μεγαλώνουν γρήγορα!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved