Όσα δεν πρέπει να λέμε στο παιδί κάποιου άλλου

Ο τρόπος που συμπεριφερόμαστε στο παιδί ενός άλλου είναι ένα ζήτημα που σχεδόν όλες οι μητέρες αντιμετωπίζουν κάποια στιγμή.

Όσα δεν πρέπει να λέμε στο παιδί κάποιου άλλου

Τι κάνετε για παράδειγμα, εάν ένα άλλο παιδί είναι άτακτο στην παιδική χαρά και η μητέρα του δεν του κάνει παρατήρηση; Έχετε παρέμβει και επιπλήξει το παιδί; Ή μήπως το αφήνετε ελπίζοντας ότι η μητέρα του τελικά θα του κάνει παρατήρηση;

Για κάθε περίπτωση, η απάντηση διαφέρει. Όμως, ανεξάρτητα από τον τρόπο που θα αντιδράσετε, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που δεν πρέπει να λέμε στο παιδί κάποιου άλλου, που μπορεί να είναι συμμαθητής, φίλος, γνωστός ή μη, του δικού μας παιδιού:

Τι δεν πρέπει να πούμε:
1. «Δεν θα σε δούμε στο πάρτι; Δεν είσαι κι καλεσμένος;»
Μπορεί να είναι μια αθώα ερώτηση αλλά αν το παιδάκι δεν έχει προσκληθεί στο πάρτι, θα νοιώσει άσχημα και εμείς θα βρεθούμε σε πολύ άσχημη θέση.
2. «Η μαμά σου δεν σου επιτρέπει να τρως καραμέλες; Λίγο υπερβολικό το βρίσκω»
Το τι επιτρέπει μια μαμά να τρώει το παιδί της και τι όχι, είναι δικαίωμά της και εμείς οφείλουμε να το σεβαστούμε όπως θα θέλαμε και για το δικό μας παιδί.
3. «Δεν σου αρέσει το ποδόσφαιρο / σκάκι / μπόουλινγκ; Ο γιος μου τρελαίνεται»
Είναι τόσο εύκολο να πέσουμε στην παγίδα της σύγκρισης των παιδιών. Όμως, το να δείχνουμε την έκπληξή μας μπροστά στο παιδί για κάτι που δεν μας αφορά, είναι μεγάλο λάθος.
4. «Πιστεύεις ακόμα στον Άγιο Βασίλη;»
Προφανώς και δεν είναι δική μας δουλειά να πούμε σ’ ένα παιδί αν πρέπει ή όχι να πιστεύει στον Αϊ Βασίλη. Αυτό είναι δουλειά για τους γονείς του.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved