Μικρές πολυτέλειες που εκτιμάμε όταν αποκτούμε παιδιά

Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που δεν μπορούμε εμείς οι γυναίκες να κατανοήσουμε ή να αντιληφθούμε, παρά μόνο όταν αποκτήσουμε παιδί.

 

Μικρές πολυτέλειες που εκτιμάμε όταν αποκτούμε παιδιά

Ανεξάρτητα από το πόσο παραπονιόμαστε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε ή την καθημερινότητα που βιώνουμε, αρχίζουμε να εκτιμάμε μικρές πολυτέλειες που μέχρι χθες άλλες τις θεωρούσαμε δεδομένες και άλλες τις αγνοούσαμε πλήρως.

Online αγορές
Πριν αποκτήσουμε παιδί, μια βόλτα στα μαγαζιά, ένας καφές ή ένα φαγητό ήταν μια αγαπημένη συνήθεια. Όταν όμως, το παιδί είναι μικρό, τα ψώνια γίνονται σε άλλους χρόνους. Οι online αγορές είναι μια εναλλακτική, ειδικά, αν ο χρόνος αλλά και τα οικονομικά είναι περιορισμένα.

Βόλτες στο πάρκο
Αν μέχρι χθες περνούσαμε μόνο έξω από το πάρκο, με την απόκτηση παιδιού, γίνεται καθημερινή μας συνήθεια. Το παιδί εκτονώνεται χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψουμε χρήματα και εμείς ξεφεύγουμε λίγο από την «πίεση» του σπιτιού.

Καθαρά ρούχα
Η εποχή που ήταν όλα καθαρά, σιδερωμένα και τακτοποιημένα στα συρτάρια, μπορεί να μην αποτελεί παρελθόν, αλλά σίγουρα, έχει χρειαστεί να προσαρμόσουμε το ντύσιμό μας στη νέα καθημερινότητα με το παιδί. Κρέμες, γάλατα, σοκολάτα, είναι μερικοί μόνο από τους λεκέδες που «κοσμούν» πλέον τα μπλουζάκια και τα παντελόνια μας.

Πολύωρος βραδινός ύπνος
Δεν χρειάζεται ανάλυση. Ένας καλός βραδινός ύπνος, χωρίς διακοπές, είναι μακράν η μεγαλύτερη πολυτέλεια μιας μαμάς.

Να κρατήσει η μητέρα μας το παιδί
Όταν η μαμά μας ή κάποιο άλλο πρόσωπο της εμπιστοσύνης μας προσφέρεται να κρατήσει το παιδί μας για κάποιες ώρες, είναι ένα αναπάντεχο δώρο, ειδικά όταν δεν γίνεται συχνά ( για διάφορους λόγους). Είναι σίγουρα μία από εκείνες τις μικρές πολυτέλειες που αγαπάμε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved