«Ωχ, έχω γίνει ίδια η μαμά μου!»

Δεν υπάρχει γυναίκα που να μην έχει πει στον εαυτό της, έστω και μια φορά, ότι αν αποκτήσει παιδιά, δεν θα κάνει ότι έκανε η μαμά της. Ποτέ... Και φυσικά στην πορεία διαψεύστηκε πανηγυρικά. Γιατί συνειδητοποίησε πώς λέει στο παιδί της, ακριβώς ό,τι της έλεγε η μαμά της, με τον ίδιο τόνο, κουνώντας επιδεικτικά το δάχτυλο.

«Ωχ, έχω γίνει ίδια η μαμά μου!»

Η Kate Schweitzer, μαμά και η ίδια, ορκίστηκε- και αυτή- ότι ποτέ μα ποτέ, δεν θα έκανε μερικά πράγματα που συνήθιζε να κάνει η μητέρα της και την ενοχλούσαν αφάνταστα. Καταπάτησε τον όρκο της και τώρα γράφει γι’ αυτά τα «εξοργιστικά» πράγματα που βλέπει να κάνει στα παιδιά της αναφωνώντας χαμηλόφωνα «Ωχ, έχω γίνει ίδια η μαμά μου!»

Ποια είναι αυτά:

1.Σκούπισμα μύτης χωρίς χαρτομάντηλο

Ενοχλητικό για το παιδί, πολύ πρακτικό για τις μαμάδες. «Μέχρι να βρεθεί χαρτομάντηλο, έχω σκουπίσει τη μύτη του παιδιού. Αλλωστε, είναι μια κίνηση που επαναλαμβάνεται άπειρες φορές μέσα στη μέρα. Πόσα χαρτομάντηλα να έχεις πρόχειρα;» , σχολιάζει η Kate Schweitzer και κατανοεί πλέον τη μαμά της.

2. Καθάρισμα με το ...σάλιο

Οσο αηδιαστικό μπορεί να ακούγεται, το σάλιο της μάνας κάνει ...θαύματα. Καθαρίζει λεκέδες από τα χέρια, αφαιρεί μουτζούρες από το πρόσωπο. Μπορεί να μην είναι η πιο υγιεινή επιλογή είναι όμως η πιο πρακτική ( ειδικά αν δεν έχεις νερό στη διάθεσή σου).

3. Να ξεχνάει την ηλικία

«Μπορεί να μην ακούγεται τόσο φοβερό, όμως κάθε φορά που ρωτούσα την ηλικία της μαμάς μου, σχεδόν ποτέ δεν μου απαντούσε με την πρώτη. Ακόμα και σήμερα, που είναι γιαγιά, αρνείται να πει την ηλικία της», θυμάται η Kate Schweitzer.

4. Να «αρρωσταίνει» με την αρρώστια των παιδιών

Κάθε φορά που είχα γρίπη και πυρετό η μητέρα μου έλεγε πάντα το ίδιο πράγμα: «Μακάρι να μπορούσα να σου πάρω τον πόνο και να ήμουν εγώ άρρωστη αντί για σένα.» Το ίδιο ακριβώς είπα όταν το παιδί μου υπέφερε από το στομάχι του και δεν μπορούσε να κάνει εμετό για να ανακουφιστεί.

5. Να μην αντέχει τη μουσική

Είναι μάλλον κοινό χαρακτηριστικό των γονιών ανά τους ...αιώνες. Ποτέ η μουσική που ακούνε τα παιδιά τους, δεν είναι η κατάλληλη. Είναι πολύ θορυβώδης, πολύ ενοχλητική, καθόλου μελωδική. Και η ιστορία της μουσικής συνεχίζεται...

6.Να τρώει τα «αποφάγια» του παιδιού

Η τελευταία μπουκιά από το πιάτο του παιδιού να πάει χαμένη; Όχι, γι΄αυτό την τρώει η μανούλα. Όπως και καθετί που περισσεύει από το φαγάκι του παιδιού της.

7.« Θα καταλάβεις όταν θα γίνεις μαμά»

«Κάθε φορά που η μαμά μου έλεγε αυτή τη φράση, ένοιωθα ότι ήταν μια απειλή. Γιατί να θέλει μια μαμά να είναι τόσο εκδικητική με την κόρη της, αναρωτιόμουν. Χρειάστηκε να περάσουν αρκετά χρόνια για να συνειδητοποιήσω όλα όσα μου φαινόταν παράλογα, περίεργα και εξωπραγματικά. Αν και δεν είμαι ιδιαίτερα περήφανη γι’ αυτή τη συνειδητοποίηση, ανακουφίζομαι με το γεγονός ότι κάποια μέρα, θα είμαι σε θέση να παραδώσει τη σκυτάλη στο δικό μου παιδί», λέει με νόημα η Kate Schweitzer.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved