Μεγάλο Σάββατο με τα παιδιά: Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα μαζί τους

Οπως και όλες οι προηγούμενες μέρες, έτσι και η σημερινή, για πολλές οικογένειες, είναι ημέρα χαλάρωσης και ηρεμίας... Εκμεταλλευτείτε το διάλειμμα από τις εργάσιμες και σχολικές ημέρες και περάστε όμορφα με τα παιδάκια σας.

Μεγάλο Σάββατο με τα παιδιά: Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα μαζί τους

Η φυσική παρουσία ενός γονιού δεν μπορεί να αντικατασταθεί με κανένα υποκατάστατο. Εχουμε γράψει πολλές φορές, ότι το ένα και μοναδικό πράγμα που θέλουν τα μικρά απο τους γονείς τους, είναι ο χρόνος μαζί τους.

Βρείτε λοιπόν όμορφους τρόπους να εκμεταλλευτείτε τον, σπάνιο πια, επιπλέον χρόνο με τα μικρά σας.

Μπορείτε να δείτε μαζί ταινίες ή να διαβάσετε αγκαλιά στον καναπέ, για το Πάσχα, για όσα συνέβησαν, για πασχαλινά έθιμα ή οτιδήποτε άλλο. Σήμερα χαλαρώστε και περάστε χρόνο αγκαλιά. Διαβάστε, ζωγραφίστε, πηγαίνετε μια βόλτα, ελάτε κοντά στη Φυση, ή κάνετε ό,τι νομίζετε ότι μπορείτε μέσα στη μέρα, μακριά από το άγχος της καθημερινότητας.

Μαγειρέψτε μαζί τους! Βάλτε τους στο παιχνίδι της προετοιμασίας. Είτε βάφετε έξτρα αυγά, είτε τα ζωγραφίζετε, είτε στρώνετε το γιορτινό τραπέζι, βάλτε τα παιδιά να γίνουν οι μικροί σας βοηθοί! Από τη μαγειριτσα ή πασχαλινά κουλουράκια, οι μικροί σεφ μπορούν να βοηθήσουν με υλικά, συνταγή, πλάσιμο της ζύμης, πλυσιμο ή ό,τι άλλο σκεφτείτε ότι μπορούν να κάνουν! Τα αβγά σας μπορεί να μην είναι κατακόκκινα ή με φανταστικά σχέδια, αλλά θα είναι ζωγραφισμένα με αγάπη και φαντασία!

Τα βλαστάρια σας μπορούν ακόμη να σας βοηθήσουν και με την πασχαλινή διακόσμηση, αν ετοιμάζεστε για τραπέζι μετά την Ανάσταση, ή την Κυριακή του Πάσχα.

Και φυσικά, έχετε κάθε λόγο, κάθε δικαίωμα, να μην κάνετε τίποτα απολύτως. Ξεκουραστείτε μαζί τους, αν θέλετε και αν αυτό είναι που σας λείπει. Αν εχετε σκοπό να πάτε με τα παιδάκια σας στην Ανάσταση, βάλτε τα να κοιμηθούν για μεσημέρι για να αντέξουν το βράδυ και να είναι κεφάτα και ακμαία... Και τι καλύτερο από το να κοιμηθείτε κι εσεις μαζί τους για λιγο!

Στην περίπτωση που πάτε στην Ανάσταση, μιλήστε τους μέσα στη μέρα, για να ξέρουν τι να περιμένουν, ειδικά αν ειναι η πρώτη τους φορά. Πείτε τους για το Αγιο Φως, τη λαμπάδα τους, για τα βεγγαλικά, (να είναι προετοιμασμένα για να μην τρομάξουν), για τις ψαλμωδίες που θα ακούσουν και για τα φιλιά και τις ευχές που θα δουν όλο τον κόσμο να ανταλλάσσει.

Καλη Ανάσταση!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved