Σήμερα προσέξτε την ασφάλεια των παιδιών!

Χριστός Ανέστη! Σήμερα η μέρα είναι παραδοσιακά οικογενειακή, οι κίνδυνοι όμως που ελλοχευουν κάθε Πάσχα είναι αρκετοί!

Σήμερα προσέξτε την ασφάλεια των παιδιών!

Μανούλες με μικρά παιδάκια, σήμερα, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις ψησταριές και τις σούβλες! Τα αναμμένα κάρβουνα και τα πυρωμένα σίδερα αποτελούν αιτία σοβαρών εγκαυμάτων.

Αν είστε ταξίδι ή στην εξοχή, βεβαιωθειτε για την ασφάλεια των παιδιών σας σε πλατείες, αλάνες, γέφυρες, ρυάκια, βράχια και...πηγάδια!

Αν μένετε σε ξενοδοχείο, μελετήστε τις σκάλες, το τζάκι, την πισίνα και ό,τι άλλο μπορεί να σας φανεί ύποπτο για πιθανό ατύχημα! Δώστε μεγάλη προσοχή σε ακάλυπτους χώρους και μπαλκόνια!

Στις μετακινήσεις σας να έχετε πάντα τα παιδια δεμένα, στο πισω κάθισμα, οσο κοντά κι αν πηγαινετε ή όσο έρημος κι αν είναι ο δρόμος.

Προσέξτε τον καιρό. Είτε βρέχει, είτε έχει ήλιο, προστατευτείτε ανάλογα. Καπέλο, αντηλιακό, ομπρέλα... να είστε ετοιμες για κάθε ενδεχόμενο!

Αρκετά τροχαία ατυχήματα οφείλονται στο ότι τα παιδιά ενοχλούν και εκνευρίζουν τους γονείς – οδηγούς. Για να υπάρχει ηρεμία, κυρίως σε μεγάλες διαδρομές, βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά στο αυτοκίνητο έχουν ασφαλή παιχνίδια για να απασχολούνται καθώς και προστασία από τον ήλιο. Προγραμματίστε επίσης κάποιες στάσεις, για να μην εκνευριστούν τα παιδιά. Εάν απαιτούν την προσοχή σας, σταματειστε προσεκτικά για να ασχοληθείτε μαζί τους.

Καλά να περάσετε, οικογενειακά και ήρεμα με χαρά και ασφάλεια!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved