Κι όμως υπάρχουν τρόποι να δεθείτε με το νεογέννητο μωρό σας

Ένα μωρό συνήθως γνωρίζει πολύ καλά το περιβάλλον του από τη στιγμή που γεννιέται.

Κι όμως υπάρχουν τρόποι να δεθείτε με το νεογέννητο μωρό σας

Για το λόγο αυτό, ο χρόνος που περνάτε μαζί του ειδικά τις πρώτες ώρες και μέρες είναι σημαντικός και για τους δυο σας.
Αμέσως μετά τον τοκετό, κρατήστε το μωρό κοντά σας και κοιτάξτε το στο πρόσωπο. Τα μωρά έχουν μια έμφυτη ικανότητα να ξεχωρίζουν τους ανθρώπους από τα αντικείμενα, γι΄αυτό θα θέλει να κοιτάζει το πρόσωπό σας περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.

Επικοινωνήστε με το μωρό σας μέσω της στενής σωματικής επαφής. Κατά τη διάρκεια της αρχικής φάσης εγρήγορσης του, που έπεται του τοκετού, κρατήστε το γυμνό πάνω στο δέρμα σας έτσι ώστε να εξοικειωθεί με την αίσθηση και τη μυρωδιά σας. Επίσης, φροντίστε να του μιλάτε με σιγανή, ήρεμη φωνή. Καθώς μεγαλώνει το μωρό σας προσπαθεί να αντιγράψει τους θορύβους που κάνετε και θέλει να μιμείται τις εκφράσεις του προσώπου σας.

Μέσω αυτού του δεσμού, θα αρχίσει να σας γνωρίζει, θα μάθει να στηρίζεται σε εσάς και να σας εμπιστεύεται. Βεβαιωθείτε ότι και ο σύντροφός σας έχει αρκετή επαφή μαζί του, έτσι ώστε το μωρό να αναπτύξει σχέση και με τους δύο .Τα πρώτα στάδια της σχέσης σας μαζί του μπορεί να έχουν αντίκτυπο στο μέλλον του και εφόσον γνωρίζει ότι μπορεί να εξαρτάται από εσάς, θα του δίνει κουράγιο να τολμά μεγαλύτερα βήματα κάθε φορά και να εξερευνά τον κόσμο καθώς μεγαλώνει.

02 mother and child

Επίσης
• Να κάνατε μασάζ συχνά στο μωρό καθώς δένεται μαζί σας. Είναι ουσιαστικά η γλώσσα της αγάπης μεταξύ γονιού και μωρού. Βοηθάει επίσης το μωρό σας στο να χαλαρώσει και ακόμη και να κοιμηθεί.
• Να το κρατάτε αγκαλιά κοντά στο στήθος σας και να αναπνέετε αργά, να το αφήνετε να ακούει το χτύπο της καρδιάς σας για να συνδέεται μαζί σας.
• Να συμπεριλαμβάνετε και το μωρό σας σε ότι κάνετε. Να τους εξηγείτε όλα όσα κάνετε μέσα στην ημέρα και να μην φοβάστε ότι θα σας φανούν ανόητα. Όταν μάλιστα αρχίζει και βγάζει ήχους να ανταποκρίνεστε στη φωνούλα του και σε αυτά που μαθαίνουν επαναλαμβάνοντάς τα.
• Στα μωρά αρέσει η μουσική, όποιος ήχος μουσικής και να είναι αυτός. Τους αρέσει να κουνιούνται με αυτό που ακούν. Βάλτε τους μουσική και χορέψτε μαζί τους, αυτό τα ευχαριστεί πολύ.
• Το διάβασμα είναι επίσης ένας καλός τρόπος για να δεθείτε με το παιδί σας . Διαβάζοντας παραμύθια και μικρές ιστορίες και βιβλία με εικόνες και ζωγραφιές είναι ο καλύτερος τρόπος.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved