10 χρήσεις του παιδικού σαμπουάν που σίγουρα δεν γνωρίζετε

Το παιδικό σαμπουάν είναι ιδανικό για το μπάνιο του παιδιού σας, γνωρίζατε όμως ότι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και διαφορετικά από ό,τι συνήθως;

10 χρήσεις του παιδικού σαμπουάν που σίγουρα δεν γνωρίζετε

Για παράδειγμα υπάρχουν 10 διαφορετικές χρήσεις που σίγουρα δεν γνωρίζατε και εμείς είμαστε εδώ για να σας τις παρουσιάσουμε.

1. Χρησιμοποιήστε το ως σαπούνι χεριών
Δεν είναι λίγες οι φορές που βρίσκουμε τη συσκευασία με το κρεμοσάπουνο άδεια. Αντί για σαπούνι χεριών, χρησιμοποιήστε βρεφικό σαμπουάν. Η υποαλλεργική σύνθεσή του θα τα κάνει τα χέρια σας να μοιάζουν πιο ενυδατωμένα από ποτέ.

2. Χρησιμοποιήστε το για τα λίπη της κουζίνας
Πραγματικά θα εκπλαγείτε με το πόσο καλά μπορεί να καθαρίσει ο φούρνος σας και ο μπάγκος της κουζίνας με λίγες σταγόνες βρεφικού σαμπουάν. Βάλτε σε ένα βαμβακερό πανάκι λίγο σαμπουάν και τρίψτε τα λίπη και τις βρομιές από τον πάγκο της κουζίνας και τον φούρνο σας.

3. Χρησιμοποιήστε το ως σαμπουάν σκύλου
Όσοι έχουν σκύλο γνωρίζουν, ότι δεν επιτρέπεται το τακτικό μπάνιο. Όταν όμως, έρχεται η ώρα για να πλύνουμε το κατοικίδιό μας πρέπει να χρησιμοποιούμε ειδικά σαμπουάν. Αν όμως έχετε στο σπίτι παιδικό σαμπουάν τότε μπορείτε να κάνετε άφοβα μπάνιο το ζωάκι σας καθώς είναι το μοναδικό κατάλληλο για το τρίχωμά του αφού όπως αναφέραμε και πιο πριν είναι υποαλλεργικό!

4. Χρησιμοποιήστε το για να πλύνεται τα πινέλα μακιγιάζ
Τόσο τα πινέλα όσο και τα σφουγγαράκια των καλλυντικών μας πρέπει να τα πλένουμε τακτικά για να μειώσουμε τον κίνδυνο μικροβίων και βακτηρίων. Με παιδικό σαμπουάν και άφθονο νερό, τα πινέλα και τα σφουγγαράκια σας θα γίνουν σαν καινούρια.

5. Χρησιμοποιήστε το στα μάλλινα ρούχα σας
Σίγουρα κάποια στιγμή θα έχετε βάλει το μάλλινο πουλόβερ στο πλυντήριο σε υψηλή θερμοκρασία μαζί με άλλα ρούχα. Αν δεν το έχετε πετάξει, είναι ευκαιρία να το επαναφέρετε στην αρχική του κατάσταση. Λίγες σταγόνες παιδικού σαμπουάν σε μια λεκάνη με χλιαρό νερό, αρκούν για να πάρει το πουλόβερ σας τις αρχικές του διαστάσεις.

6. Χρησιμοποιήστε το στα φερμουάρ που σκαλώνουν
Σκάλωσε το φερμουάρ σας ή κολλάει; Δύο σταγόνες παιδικό σαμπουάν είναι αρκετές για να το κάνουν σαν καινούριο.

7. Χρησιμοποιήστε το ως ντεμακιγιάζ
Αν ξεμείνατε από ντεμακιγιάζ προσώπου ή ματιών, μπορείτε σε ένα μπουκαλάκι με νερό να διαλύσετε 5-10 σταγόνες παιδικό σαμπουάν. Ανακατέψτε καλά και βάλτε σε ένα βαμβάκι τόση ποσότητα όση θα βάζατε και από ένα άλλο προϊόν ντεμακιγιάζ. Ακόμη και η αδιάβροχη μάσκαρα θα φύγει σε λίγα μόλις λεπτά.

8. Χρησιμοποιήστε το στο ξύρισμα των ποδιών σας
Αντί να βάλετε αφρόλουτρο, μαλακτική κρέμα ή αφρό ξυρίσματος στα πόδια, βάλτε παιδικό σαμπουάν. Δοκιμάστε το και θα ανακαλύψετε πόσο μαλακά και ενυδατωμένα θα είναι τα πόδια σας.

9. Χρησιμοποιήστε το για να κάνετε τα παπούτσια σας να λάμψουν
Τα παιδικά σαμπουάν, και ειδικά εκείνα που έχουν mineral oils, είναι ιδανικά για να κάνουν τα δερμάτινα παπούτσια σας και τα αξεσουάρ σας, σαν καινούργια. Ρίξτε 1 σταγόνα σε ένα μαλακό πανί και τρίψτε ελαφρά.

10. Χρησιμοποιήστε για να αφαιρέσετε ένα τραυμαπλάστ
Βάλτε πολύ λίγο σαμπουάν επάνω στο τραυμαπλάστ που θέλετε να αφαιρέσετε και αφήστε το να διεισδύσει μέσα από τις μικρές τρυπούλες. Θα καταφέρετε να το αφαιρέσετε χωρίς να πονέσει το μικρό σας αγγελούδι ή εσείς.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved