Τι είδους πρότυπο θέλετε να είστε για το παιδί σας; Πριν απαντήσετε,δείτε το βίντεο (βίντεο)

Τα παιδιά βλέπουν και αντιγράφουν. Ο τρόπος λοιπόν που μιλάμε και συμπεριφερόμαστε μπροστά τους, αποτελεί καθοριστικό παράγοντα στη διαμόρφωση της προσωπικότητας τους.

Τι είδους πρότυπο θέλετε να είστε για το παιδί σας; Πριν απαντήσετε,δείτε το βίντεο (βίντεο)

Ως γονείς καλούμαστε να δώσουμε το καλό παράδειγμα γιατί οφείλουμε να γνωρίζουμε ότι αποτελούμε πρότυπο για τα παιδιά. Πρέπει λοιπόν το πρότυπο αυτό να είναι θετικό. Να επιδεικνύουμε αυτοέλεγχο, ευγένεια, σεβασμό, αλληλεγγύη και ειλικρίνεια. Οι συμβουλές μας θα πρέπει να συμβαδίζουν με τις πράξεις μας και οι πράξεις μας να μην αντιφάσκουν με τις συμβουλές –προτροπές μας.

Ακόμα και όταν υπάρξουν στιγμές έντασης, είμαστε εκεί για να εξηγήσουμε στα παιδιά ότι μπορεί να συμβεί μέσα σε μια οικογένεια, δεν συνεπάγονται όμως ρήξη ή μίσος. Αν μπορούμε να διασφαλίσουμε μία ομαλή σχέση στο σπίτι, το παιδί εισπράττει το κλίμα ηρεμίας και αισθάνεται ασφάλεια και σιγουριά.

{youtube}LYYT8bMdkbg{/youtube}

Μην ξεχνάμε ότι τα παιδιά καταγράφουν τα πάντα, ακόμα και τις πιο απίθανες κινήσεις μας. Οφείλουμε λοιπόν να είμαστε προσεκτικοί έχοντας πάντα στο μυαλό μας ότι εμείς δίνουμε τα ερεθίσματα για να διαμορφώσουν την προσωπικότητά τους. Δεν διαθέτουν φίλτρα επεξεργασίας. Εισπράττουν ότι ακριβώς βλέπουν και ακούνε.

Ας γίνουμε λοιπόν το πρότυπο εκείνο που συνεχώς αναζητούμε στην καθημερινότητά μας.

Δείτε το βίντεο. Αξίζει τον κόπο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved