Play Report: H έρευνα που πραγματοποίησε η ΙΚΕΑ για το παιχνίδι και την οικογενειακή ζωή.

Είναι γεγονός ότι οι απαιτήσεις της σύγχρονης  ζωής αυξάνονται συνεχώς και ειδικά για τους γονείς, ο χρόνος είναι πολύ περιορισμένος. Ένα μεγάλο ποσοστό αυτών,αν και επιθυμεί να παίξει με τα παιδιά του, δεν προλαβαίνει, γιατί δεν έχει αρκετό χρόνο.

Play Report: H έρευνα που πραγματοποίησε η ΙΚΕΑ για το παιχνίδι και την οικογενειακή ζωή.
Basket

Αυτά είναι και τα ευρήματα της έρευνας PlayReport που πραγματοποιήθηκε από την ΙΚΕΑ και που αποτελεί τη μεγαλύτερη έρευνα που έχει γίνει παγκοσμίως για το παιχνίδι και την οικογενειακή ζωή στο σπίτι. Στη συγκεκριμένη συμμετείχαν περίπου 30.000 γονείς και παιδιά από 12 χώρες και ακολούθησε τον απολογισμό για το παιχνίδι που είχε γίνει το 2009 και στον οποίο συμμετείχαν 7.833 γονείς παιδιών 0-12 χρονών και παιδιά 7-12 χρονών.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι γονείς θέλουν να περνούν χρόνο με τα παιδιά τους αλλά στην πραγματικότητα δεν τους μένει χρόνος. Συγκεκριμένα στην παραδοχή «Δεν έχω χρόνο να παίξω με τα παιδιά μου», συμφώνησε το 49% των γονιών, ενώ στην ερώτηση «Θέλετε να περνάτε περισσότερο χρόνο με τα παιδιά σας;», συμφώνησε το 73% αυτών.

Στα παιδιά λείπει η παρέα και η συντροφικότητα των γονιών. Με την πρόταση «Οι γονείς μου είναι πάντα βιαστικοί» συμφώνησε το 51% των παιδιών 7-12 χρονών και το 41% των παιδιών 13-18 χρονών.

Η ζωή με την οικογένεια στο σπίτι εμφανίζεται να είναι πολύ σημαντική και για τους γονείς και για τους νέους 13-18 χρονών. Πάνω από 7 στους 10 γονείς και 6 στους 10 νέους συμφωνούν με τη δήλωση «Το σπίτι πρέπει να είναι ένας χώρος για διασκέδαση και παιχνίδι».

PE367249 lowres

Επίσης, στην ερεύνα τονίζεται η φύση του «ποιοτικού» χρόνου όπου οι γονείς θέλουν να περνάνε με τα παιδιά τους αλλά οι περισσότεροι από αυτούς το βρίσκουν πολύ δύσκολο.

Από την πλευρά των παιδιών , 1 στα 4, νιώθουν ότι οι γονείς τους, τους οργανώνουν πολλές εξωσχολικές δραστηριότητες ενώ αντί αυτού, θα ήθελαν να περνάνε περισσότερο χρόνο με τους γονείς τους παίζοντας. Κάτι που δυστυχώς στις μέρες μας δεν συμβαίνει, καθώς οι γονείς αφιερώνουν πολύ χρόνο στις εργασίες τους, στις δουλειές του σπιτιού, τις υποχρεώσεις των παιδιών (π.χ να είναι στην ώρα τους στις δραστηριότητές τους) με αποτέλεσμα ναμην τους μένει αρκετός χρόνος να ζήσουν περισσότερες οικογενειακές στιγμές.

Με όλα αυτά, τα παιδιά τείνουν να χάσουν τη φαντασία τους. Τη φαντασία που χρειάζεται ένα παιχνίδι για να ξεκινήσει. Τη φαντασία που θα γίνει το εναρκτήριο έναυσμα για πολύωρο παιχνίδι.

Η ΙΚΕΑ λαμβάνοντας υπόψιν της όλα τα παραπάνω, λάνσαρε τη νέα παιδική σειρά LATTJO. Μια σειρά που οι σχεδιαστές της εμπνεύστηκαν από την έρευνα της ΙΚΕΑ “Play Report” προκειμένου να δημιουργήσουν στις οικογένειες ακόμα περισσότερες αφορμές για δημιουργικό οικογενειακό παιχνίδι στο σπίτι…αλλά και εκτός αυτού μέσω της εφαρμογής“LATTJO” που κατασκευάστηκε αποκλειστικά για τη σειρά και ενθαρρύνει το παιχνίδι εξ ’αποστάσεως. Μια πρωτότυπη εφαρμογή που θα διασκεδάσει τα παιδιά σας παίζοντας με τους φίλους τους αλλά και εσάς αναπληρώνοντας έτσι το “χαμένο” χρόνο μακριά από αυτά.

Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή “LATTJO” στο Αndroid κινητό σας από το παρακάτω link:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ikea.lattjo

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved