Με το να είστε γονείς δεν παύετε να είστε ζευγάρι

Δύσκολο πράγμα οι σχέσεις. Είναι συναρπαστικές, ενθουσιώδεις, αγαπησιάρικες, ήρεμες, χαλαρές, αλλά και έντονες, εκρηκτικές, περίεργες, ακαταλαβίστικες. Η συμβίωση δύο ατόμων δεν είναι απλό πράγμα.

Με το να είστε γονείς δεν παύετε να είστε ζευγάρι

Γράφει η Έλια Κωνσταντινίδη

Όταν δυο διαφορετικοί άνθρωποι έρχονται κοντά, γεννιούνται νέες νόρμες. Νέες ισορροπίες. Νέοι κανόνες. Όταν αυτοί οι δύο αποκτήσουν και παιδιά, υπάρχει πάλι μια ανακατάταξη των δεδομένων. Τί γίνεται όμως με το ζευγάρι; Με τη σχέση τους; Με τη σχέση αυτή, που καθορίζει την αύρα και την ποιότητα της ζωής του σπιτιού;

Αρχικά, δεν πρέπει ποτέ ένα ζευγάρι να ξεχνάει την έννοια του ζευγαριού. Πολλές φορές, η ταμπέλα "γονιός" έρχεται με φόρα και παραγκωνίζει όλες τις άλλες ταυτότητες της καθημερινότητάς μας. Κάπως έτσι έρχεται και σπρώχνει βίαια τη σύζυγο ή τον σύζυγο (κυρίως αυτόν) κάτω απ' το κρεβάτι. Η αγάπη και η αρμονία μεταξύ των γονιών, περνάει στα παιδιά αβίαστα και αφιλτράριστα. Η καλή σχέση και επικοινωνία μεταξύ σας έχει αντίκτυπο στην ατμόσφαιρα του σπιτιού. Μην ξεχνάτε ότι η σχέση αγάπης με το ταίρι σας οδήγησε στον ερχομό του παιδιού σας. Αυτή η σχέση πρέπει να συνεχίσει να διατηρείται στον χρόνο και να συνεχίσει να εξελίσσεται.

Ανακαλύψτε τα ωραία της νέας φάσης της ζωής σας. Εκμεταλλευτείτε την κούραση σαν ευκαιρία για λιγότερη γκρίνια και όχι σαν αφορμή για τσακωμούς. Προτεραιότητα σίγουρα έχουν πάντα τα παιδιά στη ζωή ενός γονιού, αλλά αν ο ίδιος δεν είναι καλά και ευτυχισμένος, δεν θα είναι ούτε το παιδί του. Δείτε και πέρα απ' τα πόδια σας. Δεν έχει τελειώσει η δική σας ζωή. Έχετε μια πολύτιμη παρέα στην ήδη υπάρχουσα ζωή σας, που σας κάνει τη διαδρομή ακόμα πιο ενδιαφέρουσα.

Πάντα υπάρχουν διαπληκτισμοί και διαφωνίες στα ζευγάρια. Είναι απολύτως λογικό. Επίσης απολύτως λογικό είναι να δει και ένα παιδί τους γονείς να διαφωνούν και να λύνουν τα προβλήματά τους -δεν υπάρχουν ιδανικά περιβάλλοντα, είναι λίγο τρομακτικό να ζεις live το Stepford wives άλλωστε. Το θέμα είναι να μην "στολίζετε" σύγκορμα ο ένας τον άλλον και επίσης επιθυμητό θα ήταν να μη γίνει το σπίτι Βαγδάτη. Αν είστε τόσο εκρηκτικοί τύποι, καλέστε γιαγιάδες, παπούδες, πηγαίντε μέχρι το περίπτερο και σφαχτείτε στο δρόμο.

Γενικά, είναι καλό να δουλεύετε τη μεταξύ σας σχέση, παράλληλα με τη σχέση σας με τα παιδιά και να δημιουργήσετε έναν ωραίο κύκλο αρμονίας, που θα κυλάει στους δικούς σας ρυθμούς και θα αγκαλιάζει όλα τα μέλη της οικογένειας. Και μην ξεχνάτε ποτέ, ότι τα παιδιά, δεν τα 'φερε ένας κατάκοπος πελαργός στην πόρτα σας...

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved