Αυτά είναι τα 10 πράγματα που αντιγράφουν τα παιδιά από τους γονείς!

Τα παιδιά από την πολύ μικρή ακόμα ηλικία τους απορροφούν όλα όσα βλέπουν και ακούνε σαν σφουγγάρι. Το πρώτο περιβάλλον από το οποίο επηρεάζονται, είναι η οικογένεια, οπότε και εσείς καλό είναι να είστε προσεκτικοί με τις κινήσεις σας, τα λόγια σας και τη γενικότερη συμπεριφορά σας.

Αυτά είναι τα 10 πράγματα που αντιγράφουν τα παιδιά από τους γονείς!

Τα γονίδια, ναι μεν καθορίζουν μέχρι ενός σημείου τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός παιδιού, ακόμα σημαντικότερο όμως ρόλο, παίζουν οι παραστάσεις που έχει από την καθημερινότητά του.

Οι γονείς και γενικά το στενό οικογενειακό περιβάλλον, είναι τα πρώτα άτομα με τα οποία συναναστρέφεται ένα παιδί και αποτελούν τα πρώτα πρότυπα στη ζωή του. Το ξέρατε όμως ότι σύμφωνα με κάποιες τελευταίες έρευνες υπάρχουν κάποιες συνήθεις που τα παιδιά αντιγράφουν από τους γονείς τους περισσότερο;

Και όμως! Οι κινήσεις του σώματος, τα λόγια σας και οι αντιδράσεις σας, είναι τα πρώτα πράγματα που θα αντιγράψει το παιδί σας από εσάς! Από εδώ και στο εξής λοιπόν δώστε ιδιαίτερη έμφαση στις 10 παρακάτω συνήθειες και μην ξεχνάτε ότι τα παιδιά παρόλο που είναι μικρά, αντιλαμβάνονται και παρατηρούν όλα όσα συμβαίνουν γύρω τους!

1. Ο τρόπος που μιλάτε στο τηλέφωνο
2. Οι κινήσεις του σώματος και οι χειρονομίες!
3. Η συμπεριφορά προς τους άλλους
4. Το γέλιο!
5. Οι αντιδράσεις
6. Η διατροφή
7. Το χιούμορ
8. Οι βρισιές
9. Συνήθειες που αφορούν την εξωτερική εμφάνιση
10. Το σκάλισμα της μύτης!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved