Αφιερωμένο στους πολυάσχολους γονείς! Επτά τρόποι για να κερδίσετε χρόνο με τα παιδιά σας!

Πολλοί μπορεί να μην το έχετε σκεφτεί καθόλου, αλλά τα παιδιά μας, είναι μικροί «κλέφτες» χρόνου! Δεν έχει σημασία πόσο αξιαγάπητο ή χαριτωμένο είναι ένα παιδί, γιατί κάθε ένα από αυτά φαίνεται να έχει γεννηθεί με την ικανότητα να κάνει ζάπινγκ τον χρόνο μακριά, και ειλικρινά όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με το καθάρισμα του σπιτιού και το κυνηγητό με τα παιδιά μας, ξέρουμε όλοι πολύ καλά τι θα διαλέγαμε!

Αφιερωμένο στους πολυάσχολους γονείς! Επτά τρόποι για να κερδίσετε χρόνο με τα παιδιά σας!

Σαν μαμάδες νιώθουμε τις μέρες να περνάνε απο δίπλα μας, χωρίς καν να τις καταλαβαίνουμε. Και ειδικά όταν έχουμε στο μυαλό μας πράγματα που θέλουμε να κάνουμε, το διαπιστώνουμε ακόμη περισσότερο όταν βλέπουμε πως αυτά που «έπρεπε» να γίνουν δεν έχουν γίνει ακόμη.

Έτσι, προς το συμφέρον της γυναικείας μαμάδο- αλληλεγγύης θα μοιραστούμε μαζί σας μερικές συμβουλές εξοικονόμησης χρόνου, έτσι ώστε κάποιες απο εσάς εκεί έξω, ίσως και να βοηθηθείτε!

1) Κάντε μπάνιο το βράδυ!
Έτσι θα γλιτώσετε χρόνο τόσο απο το πρωινό σας όσο και απο το απόγευμά σας!

2) Απλοποιήστε την καθημερινή πρωινή ρουτίνα μακιγιάζ!
Είστε και μαμά αλλά και γυναίκα. Μην αφήνετε τον εαυτό σας απεριποίητο! Δεν χρειάζεται να έχετε έντονο βάψιμο το πρωί. Μια τερακότα σε μπρονζέ αποχρώσεις και τα μαλλιά μια μοντέρνα «τραβηχτή» αλογοουρά, είναι ότι χρειάζεστε!

3) Γλιτώστε χρόνο απο το έξτρα μαγείρεμα.
Λίγο πολύ όλα τα παιδιά κάποια φαγητά τα τρώνε και κάποια όχι. Για τις μέρες λοιπόν που θα έχετε «φασολάκια» και τα παιδιά δεν θα θέλουν να φάνε, προνοήστε να έχετε στην κατάψυξη μαγειρεμένο φαγητό που τους αρέσει. Έτσι εκείνη την στιγμή, το βγάζετε και το ξεπαγώνετε.

4) Το πλύσιμο των ρούχων.
Φροντίστε να τα χωρίζετε σε κατηγορίες, λευκά, χρωματιστά κ.λ.π. Έτσι κάθε φορά που θα τελειώνει ένα πλυντήριο και θα πρέπει να απλωθεί, δεν θα σπαταλάτε χρόνο ξεχωρίζοντας τα επόμενα που θα είναι για πλύσιμο. Αν τα έχετε έτοιμα θα τα βάζετε κατευθείαν μέσα στον κάδο. Άλλη μια λύση είναι ο προγραμματισμός. Δεν χρειάζεστε να είστε πάνω απο το πλυντήριο. Ρυθμίστε, το πότε θέλετε να αρχίσει.

5) Γιαγιάδες και παππούδες εν δράση.
Ναι ναι καλά διαβάζετε. Μερικές φορές για να προλάβετε τις δουλειές στο σπίτι, δεν είναι κακό να επιστρατεύσετε τους γονείς σας ή τα πεθερικά σας. Ζητήστε τους να πάρουν τα παιδιά μια βόλτα και έτσι θα κάνετε τις δουλειές σας, γρηγορότερα!

6) Χρόνος κατά την διάρκεια δραστηριοτήτων!
Εκμεταλλευτείτε, τη μία ώρα που το παιδί σας θα είναι στο μπαλέτο, το γυμναστήριο ή το φροντιστήριο. Αντί να περιμένετε απ' έξω απο την σχολή να τελειώσει, πηγαίνετε στο σούπερ μάρκετ για τα ψώνια. Με αυτό τον τρόπο όταν τελειώσει το παιδί θα γυρίσετε σπίτι χωρίς καθυστερήσεις.

7) Παιδιά και δουλείες σπιτιού!
Τέλος ο καλύτερος τρόπος να κερδίσετε χρόνο είναι να σας βοηθήσουν τα παιδιά σας. Απο το να τα βάλετε στον καναπέ να δουν τηλεόραση μέχρι να τελειώσετε ότι έχετε να κάνετε, καλύτερα να «δουλέψουν» μαζί σας. Τα μικρότερα παιδιά θα το δουν σαν παιχνίδι. Τα μεγαλύτερα πάλι αν αρνηθούν, παρακινήστε δίνοντάς τους στο τέλος μια λιχουδιά ή ένα χαρτζιλίκι!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved