Τέλος τα ξεχασμένα παιδιά στα αυτοκίνητα. Ερχεται ειδικός συναγερμός για τους... αφηρημένους γονείς

Ο συναγερμός χρησιμοποιείται στο σπίτι, στο γραφείο και στο αμάξι για να ακούμε τον ήχο, όταν επιτήδειοι έχουν σκοπό να κλέψουν.

Τέλος τα ξεχασμένα παιδιά στα αυτοκίνητα. Ερχεται ειδικός συναγερμός για τους... αφηρημένους γονείς

Κι όμως ένας πρωτότυπος συναγερμός αποκλειστικά για ξεχασιάρηδες γονείς, έρχεται να φέρει τα πάνω κάτω και να σώσει τις ζωές των μικρών παιδιών.

Ο Κένι Ντέβλιγκερ από το Βέλγιο, επινόησε ένα σύστημα προειδοποίησης, ώστε να σταματήσουν οι γονείς να ξεχνάνε τα παιδιά τους μέσα στο αυτοκίνητο, όταν έχει υψηλές θερμοκρασίες. Αφορμή στάθηκε ο θάνατος ενός βρέφους που ο μπαμπάς του το ξέχασε μία ολόκληρη μέρα στο αμάξι.

Ο 29χρονος Φλαμανδός, παρουσίασε την πατέντα του σε ένα γερμανικό διαγωνισμό της Opel. Το σύστημα αυτό αποτελείται από ένα χαλάκι με αισθητήρες που τοποθετείται κάτω από το κάθισμα του παιδιού και συνδέεται ασύρματα με τα κλειδιά του οδηγού. Όταν η μηχανή του αυτοκινήτου σβήσει, κι ο οδηγός απομακρυνθεί, αφήνοντας το παιδί του μέσα, το μπρελόκ των κλειδιών του, εκπέμπει σήμα συναγερμού. Οι αισθητήρες από το χαλάκι μετρούν τη θερμοκρασία στο εσωτερικό του αυτοκινήτου κι αν αυτή ξεπεράσει τους 28 βαθμούς Κελσίου, χτυπάει πιο δυνατά ο συναγερμός στα κλειδιά του οδηγού, ενημερώνοντάς τον ότι πρέπει να γυρίσει αμέσως στο αμάξι.

Το όνομα του συναγερμού είναι «Γαβριήλ» από το όνομα του Αρχάγγελου. Μέχρι στιγμής δεν έχει διατεθεί στο εμπόριο καθώς γίνονται ακόμη δοκιμές!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved