Πώς θα γιορτάσετε τη μέρα της Πρωτοχρονιάς με την οικογένειά σας

Πρωτοχρονιά: Τι να κάνετε με την οικογένειά σας.

Μαργαρίτα Νικολάου
Πώς θα γιορτάσετε τη μέρα της Πρωτοχρονιάς με την οικογένειά σας
Bigstock

Η Πρωτοχρονιά είναι μια γιορτή που χαρακτηρίζεται από ένα αίσθημα ενθουσιασμού και ανανέωσης. Πριν γίνουμε γονείς, η μέρα αυτή ήταν γεμάτη με πολύ ύπνο. Το ξενύχτι της προηγούμενης ημέρας μας έκανε να γυρνάμε ξημερώματα στο σπίτι και να κοιμόμαστε μέχρι να μας σηκώσουν για το μεσημεριανό γεύμα.

Για τους περισσότερους από εμάς, αυτά τα βράδια (και ο πρωινός ύπνος!) γίνονται παρελθόν μόλις έρθουν τα παιδιά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε ακόμα να βρείτε διασκεδαστικούς και ουσιαστικούς τρόπους για να ξεκινήσετε τη νέα χρονιά.

Τι να κάνετε τη μέρα της Πρωτοχρονιάς

Η Πρωτοχρονιά σηματοδοτεί το τέλος της εορταστικής περιόδου και οι περισσότεροι γονείς αρχίζουν να σκέφτονται την επιστροφή στο πρόγραμμα και τη ρουτίνα. Δεν θα έπρεπε όμως, καθώς τα παιδιά επιστρέφουν μετά τα Φώτα στο σχολείο τους και έχετε σχεδόν μια εβδομάδα μπροστά σας, να απολαύσετε. Εβδομάδα που συνεχίζει να είναι εορταστική.

  • Ανοίξτε τα δώρα σας

Αν ανήκετε σε εκείνους που περιμένουν μέχρι την Πρωτοχρονιά να ανοίξουν τα δώρα τους, τότε σίγουρα το πρωινό σας θα είναι γεμάτο με χαρούμενες φωνές, ενθουσιασμό και αρκετά σκισμένα περιτυλίγματα και κορδέλες από εδώ και από εκεί. Μην ξεχάσετε να απαθανατίσετε με το κινητό σας τηλέφωνο τη στιγμή που τα παιδιά σας ξυπνούν και βλέπουν τα δώρα τους κάτω από το δέντρο.

  • Πρωινό για όλη την οικογένεια

Ξυπνήστε νωρίς και ετοιμάστε ένα γιορτινό πρωινό. Pancakes, ψητό ψωμί, μαρμελάδες, πραλίνα, φρούτα, μέλι, βούτυρο, καφές, χυμός, γάλα, βραστά αυγουλάκια είναι μερικά από όλα εκείνα που μπορείτε να ετοιμάσετε για να γιορτάσετε την πρώτη μέρα του χρόνου.

Διακοσμήστε το τραπέζι σας...

Τοποθετήστε τα φαγητά σας...

Και χαρείτε αυτές τις πρώτες στιγμές όλοι μαζί.

  • Πηγαίνετε μια βόλτα

Είτε ο καιρός είναι καλός, είτε όχι, κάντε μια βόλτα. Περπατήστε, επισκεφθείτε κάποιο χιονοδρομικό κέντρο (αν υπάρχει κοντά σας), κάποια λίμνη ή κάποιο χριστουγεννιάτικο πάρκο.

Ζωγραφίστε όλοι μαζί

Εκτυπώστε γιορτινές χρωμοσελίδες και ζωγραφίστε όλοι μαζί στο σαλόνι σας. Απλώστε τα χρώματα, τους μαρκαδόρους, τις ξυλομπογιές και δημιουργήστε ζωγραφιές που θα κρατήσετε μέχρι την επόμενη χρονιά στο κουτί με τις αναμνήσεις σας.

Αν και μπορεί να πιστεύετε ότι η Πρωτοχρονιά είναι περισσότερο διακοπές για ενήλικες παρά διακοπές για παιδιά, είναι συνήθως κάτι που τα παιδιά απολαμβάνουν πραγματικά. Η έναρξη της νέας χρονιάς είναι μια ξεχωριστή εμπειρία και το να το κάνετε ως οικογένεια είναι κάτι που μπορεί να εμπλουτίσει τη ζωή του παιδιού σας.

Να θυμάστε πως δεν υπάρχει σωστός ή λάθος τρόπος για να γιορτάσουμε το νέο έτος. Απλώς κάντε αυτό που αρέσει περισσότερο στην οικογένειά σας.

Διαβάστε περισσότερα χριστουγεννιάτικα άρθρα στο αφιέρωμα που ετοιμάσαμε

xristougenniatiko-afieroma-(2).jpg
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved